Fostă Miss România admite că frumusețea a ajutat-o în carieră. A divorțat de soțul ajuns la pușcărie

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.12.2022 - 16:09
Daniela Nane - Foto: RTV
Daniela Nane - Foto: Facebook
Daniela Nane - Foto: Facebook

Una din cele mai frumoase actrițe din România a împlinit zilele trecute 51 de ani. De-a lungul vremii, Daniela Nane s-a remarcat atât prin sinceritate, cât și prin discreție.

SHARE

Actrița s-a născut pe 29 noiembrie 1971 la Iași. În prezent actriță la Teatrul Bulandra, Bucuresti. Este cunoscută, în primul rând, pentru aparițiile din Callas Forever, Eu sunt Adam etc. 

La 20 de ani, vine în București, participă și câștigă titlul de Miss România, apoi se înscrie la concursul Miss Universe (1991). Ulterior, decide să urmeze cursuri la Academia de Teatru și Film București.

A absolvit Academia de Teatru și Film în 1995, după care a urmat cursurile și masteratul Ligii Europene a Institutelor de Artă din Amsterdam și Berlin. Este repartizată la Teatrul Bulandra, are o carieră impresionantă, încununată cu trei premii UNITER.

Soțul a fost arestat

 

Într-un interviu acordat în urmă cu ceva vreme, Daniela Nane și-a amintit de neajunsurile din copilărie: „stăteam acasă în frig și îmi făceam lecțiile cuminte. Ca să nu îmi înghețe mâinile tata îmi punea un reșou în priză, dar era penal să te găsească folosind energie electrică în felul ăsta. Era să și mor, pentru că dormeam și am dat cu piciorul nu știu cum de o pernă a căzut și s-a aprins și a văzut tata. Așa am fost salvat’’.

Citește și: Actriță, interzisă în filme de Elena Ceaușescu și în teatru de Iliescu. „Purta rochii prea scurte”

Și-a ținut copilul departe de tentațiile artei cinematografice: „Mi l-au cerut pe Codrin la castinguri de când era bebeluş, dar am refuzat. Eu ştiu foarte bine ce înseamnă profesia asta, iar el trebuie să crească asemenea unui copil normal, fără să simtă povara că e fiul lui X sau lui Y”, a spus Daniela într-un interviu.

Nu neagă ajutorul adus de frumusețe

„Frumuseţea m-a ajutat, pentru că e în firea lucrurilor ca oamenii să-şi dorească să vadă pe scenă actori frumoşi. Pe de altă parte, oamenii din branşa mea sunt de multe ori snobi şi au senzaţia că dacă eşti frumoasă nu mai ai şi alte calităţi, şi asta e o prejudecată tâmpită. La începutul carierei mele, mulţi nu prea m-au luat în serios şi se gândeau că fac această profesie doar pentru că arăt într-un fel, nu pentru că am anumite date pentru ea”, a spus fosta Miss România pentru Viva.

Citește și: Orfană și crescută de călugărițe, Sanda Toma a rămas văduvă la 50 de ani. „Nu aș schimba nimic”

Unde începe și se termină arta

„Nu resping total ideea de a mă dezbrăca în filme, însă nu am găsit până acum ceva care să merite să fac acest lucru. E adevărat, atunci când ai un rol secundar poţi să spui din start: «Nu!, dar când eşti distribuit într-un rol principal eşti nevoit să negociezi cu regizorul atunci când sunt scene de această natură. Ei vor să se vadă cât mai mult, iar tu cât mai puţin sau deloc. Dacă nu-ţi convine, nu te obligă nimeni să accepţi. Fiecare dintre noi e stăpân pe viaţa lui. Întotdeauna sunt alegeri de făcut”, spune actrița.

În schimb, a acceptat să se îngrașă

„Aveam 34 de ani şi trebuia să joc mama unei fete de 16 ani. Teoretic, puteam să am 37, 38 de ani, dar eram atât de suplă încât fiica mea, care avea 25 de ani, dar trebuia să fie de 14, părea sora mea. Am încercat mai multe variante de coafuri, dar până la urmă am fost nevoită să mă îngraş cu câteva kilograme. Dar a fost foarte plăcut, mâncam pizza şi îngheţată la orice oră”, spune Daniela.

A fost căsătorită cu omul de afaceri, miliardarul Viorel Popa, patronul unui mare grup de firme, cu care are un băiat Codrin. A divorțat de el în 2002, când acesta a fost implicat, judecat și arestat datorită unor procese penale.

Actrița este căsătorită cu fostul ministru de externe Adrian Cioroianu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te