VIDEO A treia ediție specială NEWSWEEK ROMÂNIA, dedicată mitingului diasporei

DE Newsweek România | Actualizat: 10.08.2018 - 15:55

Timp de două săptămâni, din 8 august până pe 17 august, NEWSWEEK ROMÂNIA are o ediție televizată la B1 TV. Vă puteți întâlni cu jurnaliștii și cu invitații lor în fiecare zi a săptămânii între orele 18.00 și 20.00

SHARE

Cea de a treia ediție specială tv a NEWSWEEK ROMÂNIA este dedicată în întregime mitingului care are loc vineri în Piața Victoriei din București și în țară. Protestul a căpătat o simbolistică aparte mai ales din cauza erorilor pe care le-au făcut membrii PSD și autoritățile în relație cu românii din țară și din străinătate. 

Zeci de manifestanți s-au adunat în Piața Victoriei încă de dimineață. 

Sabin Orcan, directorul NEWSWEEK ROMÂNIA, alături de redactorul șef Răzvan Chiruță vor discuta de la ora 18.00, pe B1TV, cu jurnalistele Ramona Ursu și Flavia Drăgan, autoarele unui dosar special NEWSWEEK ROMÂNIA dedicat diasporei românești („Înstrăinații”) despre problemele cu care se confruntă românii din străinătate, despre cei care au reușit într-o lume ostilă, dar mai ales despre așteptările pe care au „diasporenii” de la statul român, cel care i-a înstrăinătat.  

Alături de jurnaliștii NEWSWEEK ROMÂNIA, în studioul B1TV vor fi prezenți Nicoleta Beraru, angajată a Guvernului flamand, și Cornel Radu Loghin, IT-ist și vicepreședintele Asociației RomBel, din Belgia.

Emisiunea va conține și transmisii live din Piața Victoriei, unde, printre manifestanți, se va afla și Mircea Marian, senior editor NEWSWEEK ROMÂNIA, care va relata despre atmosfera din fața Guvernului.

________________________________________________________________________________


A doua ediție, dedicată „prințișorului” Valentin Dragnea




Întocmai voievozilor medievali, Liviu Dragnea nu cârmuiește fără a se ține aproape de cele sfinte. Mai mult cu vorba decât cu fapta, ce e drept, câtă vreme a încălcat cel puțin una, dacă nu chiar două-trei din poruncile Decalogului. Chiar și așa, relația sa cu Preafericitul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române este excelentă. 

Respectând rețeta, moștenitorul șefului PSD s-a apropiat foarte tare de cele bisericești. Nu chiar de casa Domnului, însă, ci de casa unuia dintre cei care slujesc în casa Domnului. Practic, Valentin Ștefan Dragnea, fiul președintelui Camerei Deputaților, s-a mutat într-o casă parohială. Și nu e chiar una oarecare, ci o casă parohială din centrul Bucureștiului. Chiar dacă nu locuiește în respectiva casă parohială, Dragnea junior și-a înregistrat domiciliul acolo. Și nu doar cu voia preotului care slujește la biserica din apropiere, ci și cu a mai marilor Bisericii, așa cum oficialii BOR au confirmat pentru Newsweek România.

Sabin Orcan, directorul Newsweek România, redactorul șef Răzvan Chiruță, alături de redactorul șef adjunct Cătălin Prisacariu și de Mircea Marian, senior editor, vor discuta din nou despre modul cum a cheltuit Liviu Dragnea 2.000 de lei pe zi, în ultimul an. O sumă pe care un bugetar nu o poate justifica. 

Vom aborda din nou dezastrul provocat de incompetența autorităților în raport cu epidemia de pestă porcină africană. Vom discuta despre legăturile dintre nașul lui Valetin Dragnea, Sorin Paul Stănescu, și Geronimo Brănescu, președintele Autorității Sanitar Veterinare și pentru Siguranță Alimentară. 

De la 18.00 la 20.00, la B1 TV. 



Prima ediție: Cum va submina economia pesta porcină

În prima ediție a emisiunii NEWSWEEK ROMÂNIA, vom discuta despre intenția PSD și a lui Liviu Dragnea de a-l acuza de înaltă trădare pe președintele Klaus Iohannis. 

Liderul social democrat a anunțat că un document în acest sens este deja pregătit. 

Citește și: PSD vrea acuzarea lui Iohannis pentru înaltă trădare. Documentul este gata

Manevra are ca scop suspendarea președintelui României fără referendum. Planul a fost anticipat de către Newsweek România încă din luna iunie. 

Citește și: Suspendarea lui Iohannis, fără referendum. Înalta trădare, scenariul PSD anticipat de Newsweek

„Intuiția” lui Dragnea Jr

De asemenea, Sabin Orcan, directorul Newsweek România, redactorul șef Răzvan Chiruță și senior editorii Ramona Ursu și Mihai Duță vor mai discuta și despre modul dezastruos în care au acționat autoritățile în fața epidemiei de pestă porcină. 

Există documente care arată că reprezentanții statului știau încă de anul trecut că există deja în România focare de pestă porcină, dar nu au făcut mai nimic pentru a stopa răspândirea bolii. 

În schimb, fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, a scăpat la timp de peste 10.000 de porci din ferma pe care o deține în comuna Salcia. Spre deosebire de alți fermieri, cărora le-au fost ucise zeci de mii de animale, Valentin Dragnea a ieșit în câștig. 

I-a speriat din nou diaspora

Protestul anunțat pentru 10 august i-a speriat pe pesediști, care fac tot posibilul să compromită mitingul la care sunt așteptați mii de români din diaspora. 

Un fost vicepreședinte al PSD Diaspora, Emanuel Cioacă, care s-a erijat în organizator al evenimentului, a susținut brusc că nu mai susține acest miting, invocând faptul că Primăria Capitalei i-ar fi dat un aviz negativ. Asta în condițiile în care PMB  a autorizat, în cele din urmă, protestul diasporei. 

Citește și: Primăria Capitalei: Federaţia Românilor de Pretutindeni nu va mai organiza mitingul din 10 august

Pe lângă jurnaliștii Newsweek România, în ediția specială de astăzi, de la ora 18.00, vor mai fi invitați, prin telefon, specialista în drept Laura Ștefan, jurnalistul Cătălin Tolontan și unul dintre fondatorii programului Repatriot, Marius Bostan. 



Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te