Adrian din „Declarație de Dragoste” o ura pe Teodora Mareș din cauza soției. Jucau o falsă iubire

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.10.2022 - 18:45
Teodora Mareș și Adrian Păduraru, în „Declarație de dragoste” / Foto: wowbiz.ro

Binecunoscuta actriță Teodora Mareș, apreciată pentru roluri în filme de succes, precum "Declaraţie de dragoste" (1985), dar şi în teatru, a împlinit 60 de ani pe 27 octombrie 2022. Puțină lume știe însă că în viața sa privată distanța dintre speranțe și realizări e mare.

SHARE

Actriţa Teodora Mareş s-a născut la Buzău pe 27 octombrie 1962. A urmat şcoala generală în Brăila, unde s-a mutat cu mama ei. Tot aici a făcut sport de performanţă (atletism). Şi-a continuat studiile la un liceu din Ploieşti, la o clasă cu profil sportiv, care s-a desfiinţat după clasa a X-a. S-a întors la Brăila, urmând treapta a II-a la Liceul de Construcţii, cu specializarea arhitectură, sistematizare şi desen tehnic. A vrut să studieze medicina, însă atrasă de teatru, în timpul liceului, a urmat câteva cursuri de actorie. În 1981, a dat examen la Institutul de Teatru din Târgu Mureş, dar nu a fost admisă, menţionează acelaşi site.

Citește și: VIDEO Cum se pune varza la murat. De câtă sare e nevoie pentru saramura perfectă

Nu a luat în calcul renunţarea la dorinţa de a deveni actriţă şi s-a angajat în ansamblul Teatrului ''Maria Filotti'' din Brăila (1981-1983). În 1983, a intrat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, secţia Actorie, clasa profesor Octavian Cotescu, asistent Gelu Colceag. A absolvit în 1987.

Şi-a făcut debutul ca actriţă de film în 1985, când a fost distribuită în rolul Ioanei Popa din celebrul lungmetraj "Declaraţie de dragoste" (1985), în regia lui Nicolae Corjos. Și, se poate spune că, a dat lovitura. A făcut istorie cu rolul Ioana din filmul "Declaratie de dragoste", pelicula care a umplut pâna la refuz sălile de cinema înainte de 1989, dar și imediat după Revoluție. 

5.269.006, aceasta este numarul exact de bilete vandute in salile de cinema din Romania pentru filmul "Declaratie de dragoste", potrivit wowbiz.ro. 

Citește și: Becurile interzise de 10 ani în UE se vând peste tot în Romania. Costă și 2 lei bucata

De la "Declarație de dragoste", la iubire în secret

Filmul "Declaratie de dragoste" relatează povestea romantică a doi tineri liceeni de condiţie socială diferită, Ioana şi Alexandru (interpretat de Adrian Păduraru), care rămân împreună în ciuda tuturor obstacolelor sociale şi familiale. Rolul i-a adus un premiu de interpretare la Festivalul de Film de la Costineşti, din acelaşi an.

Așa cum actrița a recunoscut de-a lungul anilor, rolul respectiv i-a marcat cariera. Pe de o parte, lumea a început să o oprescă pe stradă să-i ceară autografe. 

Newsweek a scris că între cei doi a fost o mare animozitate. Detalii AICI

Teodora Mareș a mărturisit faptul că nu era prietenă cu Alexandru dincolo de platou. „Nu știu ce să spun, el era căsătorit și probabil se temea ca soția să nu fie geloasă!", a spus Teodora Mareș. 

De cealaltă parte, Adrian Păduraru a afirmat de mai multe ori de-a lungul timpului că „nu ne suportam la vremea aceea. Era o oarecare țâfnă între noi. În pauzele de la filmări nu ne vorbeam, ne ignoram. Dacă lumea a crezut într-o poveste de dragoste dincolo de scenariul din film, atunci poate că a fost doar meritul jocului nostru de pe micile ecrane. Când repetam fiecăruia dintre noi i se părea că celălalt nu face exact ceea ce trebuie... (...)

Pur și simplu nu ne suportam. Nu știu cum publicul ne-a văzut împreună și a crezut că suntem bine, dar adevărul a fost cu totul altul. Astăzi suntem doi colegi care împart amintirea unui mare succes. Acum suntem foarte în regulă, dar atunci nu eram...”.

Adrian Păduraru a jucat în numeroase producții cinematografice cum sunt: Declarație de dragoste” și “Extemporal la dirigenție”, regia Nicolae Corjos (1987) și Chirița în Iași, regia Mircea Drăgan (1988). A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa profesoarei Sanda Manu, în anul 1984. Colegii săi de promoție au fost Carmen Trocan, Mioara Ifrim, Luminița Stoianovici, Răzvan Popa, Cristian Rotaru, Oana Pellea și Claudiu Istodor.

Adrian Păduraru are un copil pe care nu l-a recunoscut cu profesoara de muzică și soprana Silvia Lungeanu.[1] Aceasta a mers în instanță pentru a încerca să demonstreze că tatăl copilului este Adrian Păduraru iar judecătorii i-au dat câștig de cauză.

Teodora Mareș s-a casatorit o singură data, cu actorul și realizatorul TV Felix Totolici, de care a divorțat însă, în ciuda faptului că acesta reușise, conform apropiaților cuplului, să-i ridice moralul și să țină departe de Teodora neincrederea în fortele proprii. Actrița nu are copii. 

Teodora Mareș a jucat în mai multe filme reprezentative ale cinematografiei românești, precum și teatru și în filme TV

Teodora Mareş a jucat în mai multe filme reprezentative ale cinematografiei româneşti: "Moromeţii" (1986, regia Stere Gulea), "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987, regia Gheorghe Vitanidis), "Extemporal la dirigenţie" (1987, regia Nicolae Corjos), "Miracolul" (1987, regia Tudor Mărăscu), "O vară cu Mara" (1988, regia George Cornea) şi "Harababura" (1990, regia Geo Saizescu). A avut, de asemenea, roluri şi în producţii de televiziune, cum ar fi: "Ziarul de dimineaţă" (1986, regia Nae Cosmescu), "Filiera" (1989, regia Virgil Calotescu, serial TV), potrivit Agerpres.

Iar în paralel a jucat şi în teatru. Pe scena Teatrului de Stat din Sfântu Gheorghe (1987-1990) a evoluat în rolurile: Estrella în "Noaptea la Madrid" după Calderon de la Barca; Bianca în "Îmblânzirea Scorpiei" de William Shakespeare (regia Mircea Cornişteanu); Băiatul de prăvălie în "Asta-i ciudat" după Miron Radu Paraschivescu (regia Gelu Colceag); Lisette în "Căsătorie prin concurs" de Carlo Goldoni (regia Mihai Dobre); Adela în "Adela" după Garabet Ibrăileanu (regia Constantin Codrescu).

A evoluat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, începând din 1994, unde a jucat numeroase roluri: Carol în "Orfeu în infern" de Tennessee Williams (regia Mihai Manolescu); Ioana în "Anton Pann" de Lucian Blaga (1995, regia Dan Micu); Bacanta în "Bacantele" după Euripide (1997, regia Mihai Măniuţiu); Jean în "Cabotinul" de John Osborne (1997, regia Alice Barb); Armande în "Femeile savante" de J.B.P. Moliere (1998-1999, regia Lucian Giurchescu); Vilma în "Ispita" de Vaclav Havel (2002, regia Mihai Manolescu); Eva în "Sonată pentru saxofon şi Eva" de Eugen Şerbănescu (2004, regia Mihai Manolescu); Jitsuko în "Iubiri interzise/Hanjo-Seijo" de Yukio Mishima (2007, regia Issey Takizawa); Dr. Deseară în "Spitalul special" de Iosif Naghiu (2010, regia Ştefan Iordănescu); Christine în "Dineu cu proşti" de Francis Veber (2013, regia Ion Caramitru); Elefteria în "Dumnezeu se îmbracă de la second-hand" de Iulian Margu (2014, regia Ion Caramitru); Bambi în "Noii infractori" de Edna Mazia (2019, regia Ion Caramitru).

Teodora Mareş a mai jucat în filmele TV "Îl osândesc juraţii" după Gala Galaction (1991, regia Cornel Todea) şi "Vacanţă de Crăciun" (1992, regia Olimpia Arghir) precum şi în serialul TV "Cu un pas înainte" (2007, regia Alex Berceanu şi Jesus del Cerro).

A primit Premiul de creaţie literar-artistică a UASCR şi al revistei "Amfiteatru" pentru toată activitatea teatrală şi cinematografică, Premiul de interpretare pentru rolul Băiatul de prăvălie - "Asta-i ciudat", Festivalul Tânărului Actor de la Costineşti (1987). În 2004, Preşedinţia României i-a acordat Medalia Meritul Cultural clasa I, categoria D - "Arta spectacolului".

În stagiunea curentă a TNB 2022-2023, actriţa joacă în spectacolele "Dineu cu proşti" de Francis Veber, "Dumnezeu se îmbracă de la second-hand" de Iulian Margu, "Noii infractori" de Edna Mazia, a căror regie este semnată de regretatul om de teatru Ion Caramitru.

În 2018, Teodora Mareş a jucat în lungmetrajul "Coborâm la prima", în regia lui Tedy Necula, în a cărui distribuţie se mai regăsesc actorii: Adrian Păduraru, Constantin Drăgănescu, Ela Ionescu, Dan Murzea, Iulia Dumitru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te