Adevăratul Piedone lovea ca nimeni altul. Ultimul cuvânt pentru familie și Terence Hill: „Mulțumesc”

DE Bianca Iosef | Actualizat: 29.12.2022 - 09:01
Bud Spencer și Terence Hill- Foto: movienews
Bud Spencer și Terence Hill- Foto: GALA

Numele real al lui Bud Spencer era Carlo Pedersoli. Numele de scenă cu care a devenit cunoscut publicului larg este compus din berea sa preferată, Bud Weiser, și din actorul său preferat, Spencer Tracy.

SHARE

Bud Spencer, pe nume civil, Carlo Pedersoli s-a născut la 31 octombrie 1929 în orașul italian Napoli (districtul Borgo Santa Lucia ). La nașterea sa, Carlo cântărea 6 kg, ceea ce nu a făcut sarcina și nașterea ușoare pentru mama sa, așa cum a spus el însuși.

Tânărul Pedersoli a crescut în cartierul burghez Santa Lucia și și-a petrecut aici o parte din copilărie. Tatăl său a fost antreprenor și proprietar de fabrică, ceea ce a dat familiei sale un statut bogat și de clasa mijlocie superioară. Cu toate acestea, fabrica a fost distrusă în cel de-al doilea război mondial.

Citește și: Fals tablou de Ştefan Luchian descoperit de experţi, în colecţiile de artă ale RAAPPS

Încă din copilărie, Bud Spencer, a a vut probleme cu mâncarea. Acesta a recunoscut că mânca destul de mult, dar datorită sportului pe care în practica, nu avea nici 100 kg. Totuși, după retragerea ca înotător, a ajuns rapid la 160 de kg, iar spre finalul vieții, în urma unor diete, ajunsese la 110-120 kg.

Citește și: Un taximetrist și-a imaginat că a fost jefuit pentru a scăpa de o datorie. Poliția l-a "aranjat"

Un campion al înotului

Carlo,  cunoscut ca Bud Spencer a fost un înotător de performanță în tinerețe. S-a alăturat clubului SS Lazio (Società Sportiva Lazio Nuoto) și a avut numeroase succese. La 21 de ani (1949) a devenit campionul Italiei la bras la peste 100 de metri stil liber. Pe 19.09.1950 a fost primul italian care a înotat peste 100 de metri sub un minut (59:50 secunde).

În total, a câștigat campionatul italian de șase ori – și asta la rând. A sărbătorit alte succese internaționale în competițiile de ștafetă.

În plus, a participat de două ori la Jocurile Olimpice (1952 la Helsinki și 1956 la Melbourne). De asemenea, a devenit campion european cu echipa naționalei de polo pe apă a Italiei.

A fost compozitor 

Între 1960 și 1964 Bud Spencer a compus, în principal, pentru casa de discuri italiană RCA.

În plus, a făcut turnee prin diverse cluburi de noapte cu cântece autocompuse și s-a acompaniat cu chitara. În 1964, Bud Spencer și-a reziliat contractul cu RCA și și-a fondat propria companie de producție în 1965, care a produs documentare despre animale pentru RAI. Acesta s-a retras din ce în ce mai mult din viața publică și a lansat primul său CD cu melodii napolitane în 2003. Ultimul său CD „Futtetenne” cu melodii cântate de el a fost lansat în ianuarie 2016.

Cariera de actor

Bud Spencer a obținut recunoștință la nivel mondial prin succesul uriaș al filmului cu Terence Hill. Duo-ul de comedianți Spencer & Hill au jucat în nenumărate filme care au câștigat faimă în întreaga lume. Comedia venea din limbajul liber al celor doi actori. Bud Spencer s-a ocupat chiar și de coloana sonoră din mai multe filme în care a apărut.

În 1990, Bud fost văzut în serialul italian de succes scris de fiul său Giuseppe. Ultimul film pe care l-a realizat împreună cu Terence Hill a fost în 1994, de atunci a preluat doar roluri mai mici.

Bud Spencer a fost premiat de mai multe ori între 1975 și 2004, printre altele, ca „Cel mai bun actor internațional”.

Ultimii ani din viață

Bud Spencer a devenit relativ activ în ultimii ani înainte de moartea sa. A făcut un turneu prin Germania pentru a-și promova cărțile, a apărut în emisiuni TV și a lansat un CD. A fost activ și pe pagina sa de Facebook și a postat ceva despre el aproape în fiecare zi.

Cu toate acestea, vârsta și-a spus cuvântul, chiar dacă nu era chiar bolnav. Moartea sa a fost o surpriză pentru mulți fani. Bud a murit într-un spital din Roma împreună cu familia sa. Ultimul său cuvânt a fost „Mulțumesc”. Alături i-a fost și Terence Hill căruia, se pare, i-a fost adresat acest ultim cuvânt.

Mai mult decât un actor

Bud nu era cunoscut doar ca actor, sportiv și muzician. Avea numeroase interese pe care și le urmărea cu ambiție. Ca și creator de modă a adus pe piață diverse materiale textile (blugi, îmbrăcăminte pentru copii etc.). Cel mai cunoscut brand al său este Bud Jeans care a purtat si logo-ul lui.

A fost un bricolaj și a inventat mai multe lucruri. Pentru unele dintre invențiile sale a solicitat și brevete. 

Bud avea o pasiune pentru zbor. Acest lucru l-a determinat să obțină licența de pilot de elicopter în 1975. Doi ani mai târziu, în 1977, a absolvit o pregătire de pilot unde a obținut cu succes licența de pilot de aeronave. Ulterior a dobândit și licențe de zbor pentru SUA și Elveția, potrivit Spencer-Hill.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te