Cum poți scădea costul facturii folosind un obiect din lemn pe care alții îl aruncă. Unde îl montezi

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 27.01.2024 - 18:58
Cum poți scădea costul facturii folosind un obiect din lemn pe care alții îl aruncă. Unde îl montezi Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)
Cum poți scădea costul facturii folosind un obiect din lemn pe care alții îl aruncă. Unde îl montezi Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

În această perioadă, costurile facturilor cu încălzirea au crescut considerabil. Specialiștii au descoperit că există anumite trucuri prin care căldura din camere este irosită și duce la o creștere a consumului.

SHARE

Cum poți scădea costul facturii folosind un obiect din lemn pe care alții îl aruncă îți spun specialiștii britanici.

Există o soluție prin care poți scădea costul facturii la încălzire folosind un obiect din lemn. Specialiștii au descoperit că există anumite trucuri prin care căldura din camere este irosită și duce la o creștere a consumului.

Folosind resurse minime poți ajunge să plătești mult mai puțin la încălzire. 

"Montarea unui raft deasupra radiatoarelor nu numai că arată bine, dar ajută și la direcționarea căldurii de la calorifer în cameră. Această tehnică este deosebit de utilă în cazul în care aveți radiatoare care sunt poziționate direct sub o fereastră", a declarat un reprezentant.

O altă sugestie - puneți foi de folie de aluminiu în spatele radiatorului pentru a împiedica absorbția căldurii în peretele din spate. 

Cum poți scădea costul facturii folosind un obiect din lemn pe care alții îl aruncă. Unde îl montezi

"Acordați o atenție deosebită celor care sunt montate pe pereți. Folia reflectorizantă ricoșează căldura înapoi în cameră, în loc să o lase să iasă prin perete", a continuat profesionistul.

Cel de-al treilea sfat este să țineți perdelele și alte obiecte de mobilier departe de partea din față a radiatorului, pentru a nu bloca fluxul de căldură către restul camerei.

Citește și: Cu o șurubelniță poți reduce facturile la căldură. Trebuie să strângi un singur șurub la termopan | Newsweek Romania

"Încercați să nu poziționați mobilierul direct în fața vreunui calorifer, altfel, veți restricționa distribuția căldurii în cameră. În schimb, poziționați canapeaua și alte piese de mobilier în zone care vor menține caloriferele libere și care vor funcționa la maximum", au explicat aceștia.

Nu numai că perdelele obstrucționează caloriferul, dar pot bloca și căldura soarelui care intră prin ferestre în timpul zilei.

Cu toate acestea, perdelele groase pot fi benefice pentru a împiedica aerul rece de la ferestre să intre în casă în zonele cu lumină mai slabă pe timp de iarnă sau cu lipsă de soare direct. Dacă nu doriți să cumpărați perdele groase, le puteți căptuși singuri cu o căptușeală termică sau fleece, au explicat ei.

Citește și: Câteva prosoape și covoare te ajută să economisești 10% din factura la căldură. Unde le pui în casă?

Potrivit specialiștilor, o pardoseală bine izolată reduce factura la energie cu 10%.

Câteva cârpe și covoare te ajută să economisește 10% din factura la căldură. Unde le pui în casă?

Un covor de-a lungul casei este un mare izolator. Dacă nu sunt bine izolate, pardoselile reprezintă până la 10% motivul din pierderea căldurii, astfel încât acoperirea acestora cu unele covoarea poate face minuni pentru nivelul de confort şi portofel. 

Acoperind podelele reci și cu curenți de aer, covoarele sunt o modalitate excelentă și ieftină de a vă izola mai bine casa.

Citește și: Ce obiect care costă numai 1 leu te ajută să usuci hainele mai rapid și să consumi puțină energie?

Multe case din România au fost construite înainte de 1946 - cu mult înainte ca încălzirea centrală să fie luată în considerare.

Din această cauză, multe dintre casele noastre nu sunt foarte bine izolate datorită golurilor de curent de aer din podele, plinte, uși și ferestre.

"În timp ce instalarea de covoare groase în fiecare cameră ar ajuta ca locuința dvs. să rămână mai caldă, este probabil cel mai bine să le instalați în care petreceți mult timp...”, spun specialiștii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te