Ce obiect care costă numai 1 leu te ajută să usuci hainele mai rapid și să consumi puțină energie?

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.01.2024 - 16:19
Ce obiect care costă numai 1 leu te ajută să usuci hainele mai rapid și să consumi puțină energie? - Foto: Colaj / The Sun

Ce obiect care costă numai 1 leu te ajută să usuci hainele mai rapid și să consumi puțină energie? Este vorba de o folie de plastic ce urmează a fi mototolită. Aceasta face ca hainele să nu se prindă una de alta în timpul procesului de uscare.

SHARE

Un obiect care costă numai 1 leu te ajută să usuci hainele mai rapid și să consumi puțină energie, potrivit unei demonstrații.

O expertă în curățenie a dezvăluit cum folosește un obiect obișnuit din bucătărie pentru a îmbunătăți performanțele uscătorului de rufe.

Sfatul vă poate ajuta să economisiți bani pe termen lung, deoarece veți avea un timp de uscare mai scurt. 

Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

Ce obiect care costă numai 1 leu te ajută să usuci hainele mai rapid și să consumi puțină energie?

Tot ce trebuie să faceți este să "aruncați câteva bile din folie" atunci când începeți încărcarea rufelor. Aceste bile vor ține haine dezlipite unele de altele și uscarea va fi mai rapidă, scrie The Sun

Într-un videoclip, Lynsey a apărut scoțând o foaie de folie de aluminiu, strivind-o și dându-i forma unei mingi și apoi aruncând-o în mașină.

Citește și: Câteva prosoape și covoare te ajută să economisești 10% din factura la căldură. Unde le pui în casă?

"Electricitatea este cauzată de hainele care se freacă una de alta", a explicat expertul. "Când fac acest lucru, ele fac schimb de electroni, un articol devenind încărcat pozitiv, în timp ce celălalt este încărcat negativ", a adăugat ea.

"Hainele încărcate negativ se vor lipi de articolele încărcate pozitiv", a spus ea. Adăugarea bilelor de folie descarcă electricitatea statică și menține hainele separate.

O metodă la îndemâna oricui

Există beneficii duble în utilizarea metodei bilelor de folie. Vă poate economisi bani prin faptul că vă ia mai puțin timp pentru a vă usca hainele.

"Acest lucru poate ajuta la accelerarea timpului de uscare, astfel încât să folosiți mai puțină energie, ceea ce este excelent și pentru facturile dumneavoastră.

Acestea vor fi mai mici, deoarece veți folosi un timp de uscare mai redus", a spus Lynsey.

Citește și: 300 lei plătesc în plus milioane de familii la încălzire. De ce sunt afectați cei mai săraci români

"Fiecare bilă ar trebui să aibă între 5 și 10 centimetri", arată experta. "Fă câteva bile ca acestea și aruncă-le în uscător împreună cu hainele umede".

Metoda este, de asemenea, eficientă din punct de vedere al costurilor.

Costă aproximativ 15 cenți (sub 1 leu) să faci trei bile de uscător din folie de aluminiu.

Cum funcționează

CONLUZIE: Când uscătorul se oprește, toate hainele cad pe fundul tamburului, iar unele dintre hainele încărcate negativ se vor lipi de cele încărcate pozitiv. Aceasta este temuta lipire statică. 

Aruncarea câtorva bile de aluminiu în uscător va combate acest lucru. Bilele din folie de aluminiu descarcă atât orice acumulare statică pe care o pot avea hainele, dar ajută și la menținerea hainelor separate, ceea ce ar trebui să accelereze procesul de uscare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te