Cu o șurubelniță poți reduce facturile la căldură. Trebuie să strângi un singur șurub la termopan

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 14.01.2024 - 16:34
Cu o șurubelniță poți reduce facturile la căldură. Trebuie să strângi un singur șurub la termopan Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilsutrativ)

Cu o șurubelniță poți reduce facturile la căldură. Specialiștii în tâmplărie PVC spun că foarte multă căldură iese prin ramele de la geamuri însă dacă strângi un singur șurub la termopan poți reduce foarte mult acest fenomen.

SHARE

Cu o șurubelniță poți reduce facturile la căldură.  Specialiștii în tâmplărie PVC spun că foarte multă căldură iese prin ramele de la geamuri, Cu toate acestea dacă strângi un singur șurub la termopan poți reduce foarte mult costul facturii.

Românii vor avea facturi mari anul acesta, deși temperatura nu este un foarte mare. Facturile arată că unii români plătesc deja mai mult decât în prima parte a iernii trecute. Se știe că marile companii de utilități au crescut prețul energiei, iar tarifele avantajoase au expirat.

Citește și: Facturi mai mari pentru românii care vor să se încălzească. În UE se ieftinesc

Termopanele trebuie reglate din când în când și, cel mai important, trebuie trecute în regim de iarnă sau vară, în funcție de sezon. Acest lucru se poate face acasă, singur, fără să chemi specialistul.

Un termopan este o fereastră formată din două geamuri, între care se introduce aer uscat pentru a asigura o izolare termică eficientă

Citește și: Câteva prosoape și covoare te ajută să economisești 10% din factura la căldură. Unde le pui în casă?

Pe măsură ce trece timpul ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada. Dacă ai observat că ferestrele nu se mai închid ca și atunci când au fost montate și că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate, scrie RTV.

Cu o șurubelniță poți reduce facturile la căldură. Trebuie să strângi un singur șurub la termopan

Vestea bună e că poți să le reglezi singur. Caută bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul unei șurubelnițe, încearcă să-l strângi. Astfel vei regla presiunea. Fă această operațiune la toate geamurile ca să te asigură că toate funcționează bine.

Citește și: 300 lei plătesc în plus milioane de familii la încălzire. De ce sunt afectați cei mai săraci români

Tot din acest orificiu reglezi geamul termopan pentru vara și pentru iarnă. Dacă lași mereu ferestrele în regim de iarnă, atunci se va forma o presiune ridicată ce va afecta cauciucul de izolare și îl va face să se degradeze mult mai repede.

Dacă ți se pare că nu e suficient, verifică și garnitura ferestrelor.

Citește și: Românii care se vor îmbolnăvi vor avea parte de o nouă taxă: Afectează indemnizațiile pentru medical

O garnitură uzată aduce probleme. Frigul, curenții de aer  și chiar apa ploilor pătrund în casă, iar pe de altă parte, izolarea fonică nu mai este nici ea atât de bună.  În acest caz, doar schimbarea garniturii rezolvă problema.

Balamalele

Și balamalele au nevoie de întreținere. În comerț există uleiuri speciale cu care trebuie să le ungi.

Tot de la balamale poți regla ferestrele pe verticală și orizontală. Reglajul se face la balamale și e valabil și pentru ferestrele oscilobatante.3

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te