Cum poți să slăbești cu apă minerală? Ce spun medicii și câte sticle trebuie să bei pe zi?

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.04.2024 - 17:22
Cum poți să slăbești cu apă minerală? Ce spun medicii și cât sticle trebuie să bei pe zi? - Foto: Profiemdia / imagine rol ilustrativ

Cum poți să slăbești cu apă minerală? Ce spun medicii și câte sticle trebuie să bei pe zi? Cât de benefică este apa minerală și cum putem slăbi cu apă minerală?

SHARE

Cum poți să slăbești cu apă minerală? Ce spun medicii și câte sticle trebuie să bei pe zi? Cât de benefică este apa minerală și cum putem slăbi cu apă minerală?

Cum poți slăbi cu apă minerală?

Dieta cu apă minerală este cea mai indicată în curele de slăbire. Băută cu o jumătate de oră îniante de masă creşte senzaţia de saţietate. Medicii recomandă să consumi apă minerală şi între mese pentru a asigura o hidratare optimă. Mai mult, apa minerală accelerează organismul şi topeşte grăsimile, ceea ce ne şi dorim atunci când vrem să slăbim.

Apa minerală conţine minerale necesare bunei funcţionări a organismului. Iar dieta cu o astfel de apă nu numai că ajută la slăbire ci şi la compensarea deficitului acestor elemente. Iodul, calciul şi magneziul din apa minerală stopeaza foamea şi intensifică procesul de ardere a caloriilor. De asemenea, grăbeşte procesul de eliminare a toxinelor din organism.

Citește și:  Alimentul care te ajută să slăbești și îți curăță intestinele. Îl ai în bucătărie și costă 7 lei

Un pahar cu apă minerală băut înainte de masă creşte senzaţia de saţietate şi astfel mâncăm mai puţin. În plus, nu conţine calorii, astfel că putem să bem cu încredere apa minerală. Medicii recomandă alternarea consumului de apă minerală cu apă plată, într-o alimentaţie sănătoasă.  

Însă trebuie să ţinem cont că pentru a ne hidrata corespunzător trebuie să bem cel puţin 8 pahare cu apă în cursul unei zile, pentru o hidratare optimă şi pentru a remineraliza organismul.

Mai întâi trebuie să subliniem faptul că nu trebuie să bei doar apă ca să slăbeşti. Cele 8 pahare de apă se alternează cu o mâncare sănătoasă.

Astfel, dimineaţa, înainte de micul dejun, putem să bem un pahar cu apă minerală sau chiar plată, în care adăugăm sucul de la o jumătate de lămâie. Nu adăugăm zahăr.

La o oră după micul dejun, mai bem un pahar cu apă. Înainte de prânz, bem din nou un pahar cu apă minerală. Înainte de cină, bem din nou un pahar cu apă, apoi încă un pahar cu o oră înainte de culcare.

Citește și: Specialiștii spulberă miturile despre Intermittent fasting. Care este regula de aur

Restul cantităţii de apă se bea în cursul zilei atunci cnd apare senzaţia de sete. Sau chiar de foame. Este important de ştiut că nu doar 8 pahare cu apă pe zi este indicat să bem. Dacă avem o greutate mai mare, trebuie să bem mai multă apă pentru a ajuta organismul să elimine toxinele.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te