Cel mai frumos nume de fată din lume înseamnă „cea care are înțelepciune”. În România nu e popular

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 05.10.2023 - 02:41
Mamele își doresc cele mai frumoase nume pentru copiii lor Foto: PIxabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Părinții aleg numele copiilor încă înainte de naștere. Însă nu este nici pe departe o activitate ușoară. Mulți se răzgândesc de mai multe ori înainte de a hotărî numele pe care-l va purta oficial bebelușul.

SHARE

Toți părinții vor ca cel mai frumos nume din lume să aparțină copilului lor. Însă acesta ajunge să fie de fapt unul comun pentru că foarte mulți îl aleg. Unii își denumesc copiii după elemente sau fenomene din natură. Alții, fac combinații între nume celebre. Iar alții așteaptă să vadă fața bebelușului pentru a-și da seama ce i s-ar potrivi.

Iar numele perfecte pentru fete nu sunt de multe ori adaptabile pentru băieți, de exemplu. Totuși, s-a reușit desemnarea celui mai frumos nume de fată din lume. 

Cel mai frumos nume de fată din lume. Înseamnă ”cea care are înțelepciune”

O idee pentru alegerea numelui copilului este și să fiți atenți la tendințe, mai ales pentru cei care cred că ulterior numele influențează personalitatea acestuia/ acesteia. Potrivit celei mai recente actualizări a Institutului Național de Statistică (INS), Sofia și Mateo au fost cele mai comune nume printre copiii născuți între 2020 și 2021 în Comunitatea Valenciană (Spania).

În România, peste 1.100 de fete poartă numele Sofia conform unei statistici publicată pe un portal. Însă nu este printre cele mai populare.

Citește și: Care sunt cele mai frumoase 50 de nume de fete și băieți din lume. E plăcut să înceapă cu litera „E”

Și nu este surprinzător, pentru că Sofia este și favorita științei. Potrivit unui studiu promovat de portalul web pentru copii „Primii mei ani”, cel mai fermecător nume pentru o fată este Sophia, care în greacă înseamnă „cea care are înțelepciune”.

În cadrul studiului a avut colaborarea și Dr. Bodo Winter, profesor de lingvistică cognitivă la Universitatea din Birmingham. S-a ajuns la concluzia că Sophia (Sofía, în spaniolă) are o mare rezonanță estetică din punct de vedere lingvistic. De asemenea, acesta este cel mai răspândit nume de fată din regiunile L’Alacantí și Vega Baja, cu mai mult de 23% din înregistrări.

Lista cu cele mai frumoase nume de fete din lume

Potrivit aceluiași studiu, în care a fost luată în considerare opinia clienților britanici și americani, acestea sunt unele dintre cele mai frumoase nume de fete din lume și semnificația lor. 

Chloe: Acest nume este de origine greacă și înseamnă „verde” sau „lăstar tânăr”. Este un nume care este adesea asociat cu prospețime și tinerețe.

Eliza: Numele Eliza este o variantă a lui Elisabeta, care are rădăcini ebraice și înseamnă „Dumnezeu este jurământul meu” sau „consacrat lui Dumnezeu”.

Citește și: Numele la modă ale copiilor în 2023, puternic influențate de seria „Wednesday” de pe Netflix

Ellie: Ellie este un diminutiv de nume a lui Eleanor sau Elizabeth. În general, aceste nume au semnificații asemănătoare cu „Dumnezeu este lumina mea” sau „Dumnezeu este jurământul meu”.

Eva: Eva este un nume de origine ebraică care înseamnă „viață”. Este un nume clasic și atemporal.

Evelyn: Evelyn este un nume care combină elemente de origine engleză și franceză, ceea ce înseamnă „vedenic” sau „dorit”. Este un nume elegant și popular.

Hannah: Hannah este un nume biblic de origine ebraică care înseamnă „har” sau „favoare”. Este un nume care a fost popular de-a lungul anilor.

Iedera: Iedera este un nume care se referă la planta cățărătoare cu același nume. Este adesea asociat cu fidelitate..

Crin: Crin este un nume derivat din numele florii „crin”. Florile de crin sunt adesea asociate cu puritate și frumusețe.

Lucy: Lucy este un nume de origine latină care înseamnă „luminoasă”. Este un nume fermecător și clasic.

Penelope: Penelope este un nume de origine greacă care înseamnă „cea care țese”. Este un nume cu o istorie mitologică interesantă.

Phoebe: Phoebe este un nume grecesc care înseamnă „radiant” sau „strălucitor ca luna”. Este un nume elegant și poetic.

Rose: Se traduce trandafir în română. Este o forma englezească, care se referă la floarea cu același nume. Trandafirii sunt adesea asociați cu dragostea și frumusețea.

Rosie:  Rosie este un diminutiv afectuos al lui Rose sau Rose și păstrează sensul de „trandafir” sau „a înflori”

Ruby: Ruby este un nume care se referă la bijuteria prețioasă cu același nume, care simbolizează pasiunea și energia.

Sophie: Sophie este o variantă a numelui Sofia, care înseamnă „înțelepciune” în greacă. Este un nume clasic și elegant.

Violet: Violet este un nume care se referă la floarea „violetă”. Violetele sunt adesea asociate cu modestia și smerenia.

Willow:  Willow înseamnă „salcie” în engleză. Salcii sunt copaci cunoscuți pentru flexibilitatea și puterea lor, dând numelui conotații de grație și putere.

Zoe: Zoe este un nume grecesc care înseamnă „viață”. Este un nume vesel și plin de vitalitate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te