Ce a pățit o româncă în vacanța petrecută în Grecia. ”Aveți idee cum mă pot întoarce în România?”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 26.09.2023 - 23:10
Ce a pățit o româncă în vacanța petrecută în Grecia Foto:. Facebook/Forum Grecia (imagine cu rol ilustrativ)

O tânără româncă s-a plâns pe un grup de pe internet că a rămas fără actele mașinii. Ea cere sfaturi cu privire le pașii pe care trebuie să-i facă pentru a se întoarce în țară.

SHARE

Românii preferă să meargă în vacanță în insulele grecești, dar de multe ori uită că și acolo pot avea probleme cu cei certați cu legea. 

O tânără a povestit pe un grup de socializare că a rămas fără actele mașinii. Nu știe cum să procedeze pentru a se întoarce în țară. 

Ce a pățit o româncă în vacanța petrecută în Grecia. ”Aveți idee cum mă pot întoarce în România?”

Femeia a povestit pe grupul Forum Grecia întâmplarea care i-a stricat vacanța.

”Mi s-a furat portofelul cu actele mașinii ( certificat de înmatriculare, permis de conducere). Aveți idee cum mă pot întoarce în România cu mașina și ce trebuie făcut? Am acte de identitate” a postat turista pe grup. 

Ceilalți utilizatori au venit cu sfaturi. Unii au avut parte de întâmplări similare.

Citește și: Cum își petrec angajații români concediile. Laptopul a devenit un ”partener” de vacanță

”Noi am trecut acum doi ani cu fotografii după acte și un fel de deverință de la Poliția Turistică din Atena în care au menționat pierderea documentelor (în cazul nostru). Am explicat la vamă ce s-a întâmplat și nu am avut probleme, decât emoții”, a scris un turist.

”Dacă nu s-a întâmplat de mult căutați în coșurile de gunoi din apropiere. Eu am găsit actele într-un coș de gunoi în apropierea mașinii sparte”, a propus un altul.

Citește și: Experiențe de groază pentru unii români care mergeau în vacanță în Grecia. Au alimentat în Macedonia

”Eu am pățit același lucru, poliția va elibera un document cu care veți putea trece granița! Nu am recuperat nimic…”, a comentat un internaut.

”Pentru permis și certificat de înmatriculare, vă prezentați la cea mai apropiată secție de poliție, vă legitimitați cu pașaport/C.I. și dați o declarație scrisă.

Poliția vă emite adeverință, cu care veți trece granițele și vă veți prezenta la DRPCIV pentru eliberarea altor documente”, a explicat un alt utilizator al grupului..

Citește și: 10 motive pentru a vizita Grecia în afara sezonului. ”Cazarea, mult mai ieftină”

”Încearcă să discutați și la Consulat și la Ambasada”, a venit un alt sfat.

”Conform L248/2005, art. 29:
(3) În cazul în care persoana care se prezintă în punctul de trecere a frontierei pentru a intra pe teritoriul României declară că este cetățean român, dar nu posedă documente eliberate de autoritățile române, valabile sau expirate, care
să ateste identitatea acesteia, organele poliției de frontieră efectuează în cel mai scurt timp posibil verificările necesare pentru stabilirea identității și cetățeniei persoanei respective”, a arătat un alt membru al forumului.
 
 
Românii care merg în Grecia au avut parte și de evenimente mai puțin plăcute. Unora li s-a ridicat mașina pentru că au parcat în locuri interzise, alții au avut probleme cu alimentarea mașinii, alții cu gunoaiele de pe plajă.
 
 
Turiștii își scriu experiențele bune sau rele pe grupurile de socializare pentru ca toți cei care au nevoie de informații să poată găsi rapid ceea ce au nevoie. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te