Camere foto bune de luat în vacanță

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 21.12.2018 - 09:13
Fujifilm X-E3

Smartphone-urile, cu una, două și, chiar, patru camere și senzori de peste zece megapixeli, fac fotografii foarte bune și pot pune în dificultate multe aparate foto.

SHARE

Dar obiectivele de câțiva milimetri au limitele lor. Prin urmare, cel puțin pentru amatorii de călătorii pasionați de  fotografie, locul camerei foto rămâne rezervat în bagaj. Totul este să fie compactă, ușoară, cât mai rezistentă și cu un obiectiv performant. 

Fujifilm X-E3

Fără oglindă (mirorless), senzor X-Trans CMOS III APS-C de 24,3 megapixeli, procesor de imagine X-Processor Pro, pentru calitate și timp mic de răspuns (0,06 secunde), sensibilitate ISO până la 12.800 și display tactil de trei inch. X-E3 este un aparat compact performant, care poate și filma Full HD și 4K. Prin portul HDMI se poate conecta un microfon extern, iar parjarea imaginilor  se poate face și prin Bluetooth.

Nikon W300

Încape într-un buzunar, este ușor, rezistă la șocuri, dispune de un obiectiv wide ((f/2.8-4.9) cu zoom optic 5x și are un senzor de 16 megapixeli BSI CMOS, care surprinde aventurile la calitate înaltă chiar și în condiții slabe de iluminare. Mai mult, Nikon W300 este făcut să reziste în condiții extreme: rezistent la apă până la o adâncime de 30 de metri și la temeperaturi de până la -10 grade Celsius, rezistent la praf și la căzături de la o înălțime de până la 2,4 metri. W300 filmează 4K cu 30 de cadre pe secundă și este dotat cu Wi-Fi, Bluetooth și senzor GPS.

Sony RX100

Cu un obiectiv Carl Zeiss Vario-Sonnar, cu o diafragmă maximă f/1.8 și un unghi vizual echivalent cu cel al unui obiectiv de 28 de milimetri în format 135, sensibilitate ISO de până la 25.600 și senzor CMOS de 20,2 megapixeli, Sony RX100 îmbină calitatea imaginii și versatilitatea unui DSLR cu portabilitatea camerelor foto compacte. Aparatul dispune de un display TFT LCD de trei inch și filmează Full HD cu 60 de cadre pe secundă. 

Lumix GX800

GX800 este o cameră compactă mirorless cu funcții de smartphone, oferind o serie de funcții pentru selfie-uri și funcții pentru înfrumusețarea imaginilor, inclusiv Beauty Retouch – retușarea estetică a portretelor după înregistrare. De asemenea, GX800 oferă mai multe moduri presetate, precum Creative Panorama, Creative Control, L. Monochrome sau Focus Stacking, o funcție ce permite focalizarea mai multor elemente într-o singură fotografie. Senzorul CMOS de 16 megapixeli nu are filtru low-pass, iar procesorul Venus Engine ajută la obținerea de imagini de înaltă rezoluție, cu ISO de până la 25.600

Canon M50

M50 este un aparat foto compact fără oglindă (mirorless) care poate filma 4K. Kit-ul de bază include un obiectiv EF-M 15-45 cu diafragmă f/3.5-6.3, dar camera permite schimbarea acestuia. Canon M50 este dotat cu Wi-Fi și Bluetooth pentru conectivitate și senzor CMOS de 24,1 megapixeli. Iar în modul „rafală“ trage până la zece cadre pe secundă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te