Aventură și relaxare, pe „insula de chihlimbar“

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.07.2019 - 07:26

Supranumită „insula de chihlimbar a Caraibelor”, Republica Dominicană este atât o destinație exotică romantică, cât și una în care aventura pândește mai ales din adâncul apelor, fiind perfectă pentru o vacanță de vis.

SHARE

Plaje ca în filme, cu nisip fin, umbrite de palmieri uriași și scăldate de ape cristaline, de culoarea smaraldului, peisaje care îți taie respirația și variante noi de distracție la tot pasul.

Aventurierii vor aprecia, cu siguranță, o plimbare cu o ambarcațiune tradițională cu vele sau un iaht, iar amatorii de scufundări, snorkeling sau pescuit vor fi fascinați de bogăția lumii subacvatice.

Iar tarifele sunt, în mare, comparabile cu cele ale vacanțelor de tip „All Inclusive“ în Turcia sau Grecia, de exemplu, tarifele pentru o săptămână de răsfăț la un hotel de patru stele din Punta Cana pornind de la circa 800-900 de euro, cu zbor inclus din Madrid sau Frankfurt, de exemplu, dacă vă faceți din timp planurile.

Mai mult, „Mica Spanie“, așa cum îi plăcea lui Cristofor Columb să numească Dominicana, nu se rezumă la plajă, soare și lagune cristaline.

Parcul Național de Est, de pildă, este una dintre cele mai mari rezervații marine din Caraibe, adăpostind peste o sută de specii de păsări și câteva sute de animale. Locul este, de asemenea, plin de peșteri ce așteaptă să fie descoperite.

Iar cu o ambarcațiune se poate ajunge, în câteva minute, pe spectaculoasa Insulă Saona, descoperită de Columb în 1494.

În Laguna Enriquillo, un lac sărat uriaș, puteți admira păsările flamingo în toată splendoarea lor, precum și iguane sau crocodili.

Iar la Punta Espada e paradisul jucătorilor de golf. Punta Espada Golf Course este unul dintre cele trei terenuri de golf concepute de Jack Nicklaus, alias „ursul de aur“, cel mai mare jucător de golf din toate timpurile, cu un palmares de 18 titluri la turneele internaționale. Complexul este situat la circa 14 kilometri de Punta Cana.

Apoi, la Boca Yuma aventurierii pot porni pe urmele vestitului pirat Roberto Cofresi de Arellano, care era spaima Mării Caraibelor în anii 1800. Se spune că în peșterile din această zonă Roberto și-ar fi ascuns mai multe comori încă nedescoperite.

Dacă vă plac drumețiile, kiteboarding-ul, surful, înotul sau săriturile în apă cristalina, Iguana Mama este locul perfect. Situat în nordul insulei, la câteva minute de Aeroportul Puerto Plata, ansamblul se întinde pe Valea Cibao, de-a lungul râului Jamao și pe Munții Cordillera Septentrional.

Tot în Puerto Plata se află și Muzeul Chihlimbarului, piatra-simbol a Republicii Dominicane. Amplasat într-o clădire în stil victorian, muzeul are și un magazin de suveniruri din care, cu siguranță, nu veți ieși cu mâna goală.

Nu în cele din urmă, o vacanță în Dominicană nu trebuie să se termine fără o porție de merengue. Oriunde vă veți duce, la orice terasă, bar sau club pe plajă, ritmurile de merengue răsună în difuzoare, iar localnicii vă vor provoca la dans.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te