O țară iubită de români renunță la sistemul all-inclusive din hoteluri, din cauza risipei alimentare. Sistemul all inclusive din hoteluri ar putea fi înlocuit cu unul tip „à la carte”. Clientul va comanda exact cât dorește să mănânce.
Veste prostă, pentru români! Adio, prețuri mici la mare în Bulgaria! TVA-ul crește de la 9% la 20% pentru restaurante, iar mărirea taxei se va reflecta direct în prețurile din meniuri și mai ales în tarifele pachetelor de vacanță cu All Inclusive din stațiunile bulgărești.
Bulgaria, preferată de sute de mii de turişti români pentru pachetele cu servicii all-inclusive, ar putea renunţa la această facilitate. Mulţi hotelieri se gândesc să ia exemplul grecilor, care oferă doar demipensiune.
În ciuda prețurilor, hotelierii de pe Litoral afirmă că în perioada vârfului sezonului estival, de la jumătatea lunii iulie și până spre sfârșitul lui august, capacitatea de cazare e deja 80% rezervată. La Eforie Nord, 3 zile la All Inclusive costă și 3.200 de lei.
Pentru 21 de turiști, vacanța „All Inclusive” la Costinești, la o vilă cu regim pensiune completă, unde tariful este în momentul de față 172 de lei pe zi de persoană, s-a terminat la spital. Au fost internați cu indigestie.