VIDEO O revistă din Germania a mințit cu un interviu cu Michael Schumacher. L-a generat cu AI

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 20.04.2023 - 11:17
Revista germană Die Aktuelle a publicat un așa zis prim interviu cu Michael Schumacher. - Foto: captură video

În goana după audiență, revista germană Die Aktuelle a publicat un așa zis prim interviu cu Michael Schumacher după accidentul la schi din 2013 în urma căruia a paralizat. „Exclusivitatea” a fost o minciună, articolul fiind generat cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

SHARE

În cursul săptămânii trecute, publicația germană Die Aktuelle a încercat să dea lovitura și să vândă ceea ce nu a reușit nimeni să facă pe parcursul celor aproape 10 ani care au trecut de la accidentul tragic suferit de Michael Schumacher în decembrie 2013: un amplu interviu cu fostul pilot de F1! 

„Exclusivitatea” a fost, însă, doar o minciună. Die Aktuelle s-a folosit de inteligența artificială pentru a genera articolul. 

Citește și: VIDEO Luptă cu sabia, pumni și coșuri de gunoi, în plină stradă, la Reghin. 6 tineri, reținuți

„Interviul” cu Michael Schumacher, generat cu „character.ai”. Familia campionului dă în judecată publicația Die Aktuelle

Pentru a realiza interviu „bombă” cu Michael Schumacher, Die Aktuelle s-a folosit de site-ul „character.ai”, care permite utilizatorilor să poarte dialoguri fictive cu orice personalitate a lumii sau personaje din filme și jocuri video. A paginat frumos răspunsurile date de robotul AI și a scos revista la tarabă cu Michael pe copertă. 

Cu o ultimă tresărire de etică și deontologie profesională, la sfârșitul interviului cu Michael, Die Aktuelle a scris „Michael Schumacher chiar a spus toate astea? Interviul a fost online. Pe o pagină care are legătură cu inteligența artificială sau, pe scurt, AI”.

Familia Schumacher a decis să dea în judecată publicația germană. „Un purtător de cuvânt al familiei Schumacher a confirmat că vor fi luate măsuri legale”, informează espn.co.uk.

Citește și: FOTO Liviu Vârciu s-a crezut as la volan și a rămas înnămolit: „Mașină șmecheră, 4x4. Mâine o vând”

„A fost cea mai îngrozitoare situație posibilă pentru Mick (fiul lui Schumacher) și Corinna. Au trecut aproape 10 ani acum și Corinna nu a putut să meargă la o petrecere, la o masă sau alte lucruri de genul acesta. Este ca o prizonieră pentru că toată lumea ar vrea să vorbească cu ea despre Michael, când ea nu are nevoie să i se reamintească despre asta în fiecare minut.

Intimitatea este un aspect vital în sport, afaceri sau în viața personală (...) 

Am încercat să merg să îl văd pe Michael în urmă cu câteva zile și Corinna a refuzat, pe bună dreptate, pentru că prea mulți oameni vor să meargă să îl vadă.

Jean Todt a primit privilegiul datorită relației extrem de apropiate pe care cei doi au avut-o în perioada petrecută la Ferrari, ceea ce este în totalitate de înțeles.

‘Te iubim, Eddie, și te cunoaștem de multă vreme, dar avem nevoie de intimitate și de protecție pentru Michael”, a declarat Eddie Jordan, fostul șef al echipei de Formula 1 Jordan și unul dintre oamenii care l-au lansat în F1 pe Michael Schumacher, relatează thesun.co.uk.

După accidentul la schi din 29 decembrie 2013, Michael Schumacher nu a mai apărut în public și nici nu prea se știu prea multe detalii despre starea sa de sănătate, familia încercând să păstreze un secret total. 

Diagnosticul a fost unul grav: traumatism cranian sever, cu hemoragie cerebrală. Schumacher a suferit două operații la spitalul din Grenoble, după care a fost transferat pe 16 iunie 2014 la un spital din Lausanne. Pe 9 septembrie 2014 a fost externat și de atunci este tratat în propria locuință din Gland, Elveția. 

Schumacher are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te