Paris Hilton mixează de Revelion în „metavers”, pe insula sa virtuală de pe Roblox

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 28.12.2021 - 18:18
Paris Hilton mixează de Revelion în „metavers”, pe insula sa virtuală de pe Roblox. / Foto: agerpres.ro

Anul acesta, de Revelion, în loc să lucreze ca DJ pe onorarii de până la 1 milion de dolari, Paris Hilton va mixa muzică dintr-o locaţie cu totul diferită - propria ei insulă virtuală de pe Roblox, transmite marţi Reuters.

SHARE

Roblox este o platformă de jocuri online şi un sistem de generare de jocuri ce le permite utilizatorilor să-şi creeze propriile medii virtuale sau să interacţioneze cu mediile create de alţi utilizatori.

Hilton a creat o insulă în lumea virtuală denumită Paris World, unde vizitatorii pot explora replici digitale ale proprietăţii vedetei din Beverly Hills, dar şi reşedinţa căţeilor acesteia, se pot plimba pe insulă la volanul unei maşini sport virtuale sau pot naviga în jurul ei la bordul unui iaht de lux.

Citește și: FOTO Lionel Messi, Crăciun cu soția super-sexy și copiii la piscină, la 35 de grade Celsius

La fel ca şi în cazul altor destinaţii virtuale, Paris Hilton va încasa o parte din banii cheltuiţi de vizitatori pentru a achiziţiona haine virtuale sau din plata biletelor pentru a accesa diverse distracţii.

"Pentru mine metaversul este undeva, în lumea virtuală, unde poţi face tot ce vrei să faci în lumea reală", a declarat Paris Hilton.

Citește și: Gigi Becali a renunțat la palatul cu foiță de aur din buricul Bucureștiului. Cui l-a dat fără bani

Vedeta în vârstă de 40 de ani intră astfel în rândul celebrităţilor care au ieşit în întâmpinarea metaversului - un termen general care se referă la o lume virtuală persistentă. Termenul a fost popularizat anul acesta de Mark Zuckerberg, care a redenumit Meta compania-mamă a Facebook, pentru a sublinia rolul central pe care acest univers virtual îl va juca în viitorul companiei sale.

Firme precum Tommy Hilfiger au lansat deja linii vestimentare pentru avatarurile din Roblox. Nike a deschis în noiembrie o lume virtuală denumită Nikeland, un loc unde vizitatorii se pot întrece în competiţii sportive purtând, evident, echipamente virtuale Nike. Rapperi precum Lil Nas X şi Travis Scott au susţinut, de asemenea, concerte pentru milioane de fani reprezentaţi de avataruri în acest mediu virtual.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.