Furnizor chinez al Apple, acuzat că a furat secrete comerciale: 14 persoane inculpate în Taiwan

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 16.07.2022 - 09:21
Taiwanul afirmă că un furnizor chinez al Apple a furat secrete comerciale şi a pus sub acuzare 14 persoane. / Foto: Profimedia

Taiwanul afirmă că un furnizor chinez al Apple a furat secrete comerciale şi a pus sub acuzare 14 persoane.

SHARE

Procurorii din Taiwan au acuzat vineri un furnizor chinez al Apple că a furat secrete comerciale de la un furnizor din Taiwan şi că a atras ilegal forţa de muncă pentru a câştiga comenzi de la compania americană, spunând că a inculpat 14 persoane, relatează news.ro, citând Reuters.

Taiwanul şi-a intensificat eforturile pentru a opri activităţile subterane şi ilegale ale firmelor chineze de a fura know-how şi talente, în ceea ce guvernul din Taipei consideră o ameninţare pentru expertiza tehnologică a insulei.

Citește și: FOTO BMW, transformat în „submarin” pe fundul lacului Mihăilești. Șoferul s-a autoevacuat

Procurorii din New Taipei au declarat după o investigaţie de un an şi jumătate că au descoperit că Luxshare Precision Industry din China a vizat compania taiwaneze Catcher Technology ”pentru a intra rapid în lanţul de producţie Apple, pentru a câştiga comenzi”.

Luxshare ”a atras” echipa de cercetare şi dezvoltare a Catcher din China cu promisiuni de salarii mari şi a furat secrete de afaceri de la firma taiwaneză, provocându-i mari pierderi, au spus procurorii într-un comunicat.

Luxshare făcea acest lucru pentru a putea ”construi rapid fabrici şi produce în masă huse pentru iPhone, iPad şi alte produse”, se arată în comunicat.

Luxshare nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, şi nici Apple.

Citește și: Viktor Orban, prietenul lui Putin: UE „s-a împuşcat în plămâni” cu sancţiunile impuse Rusiei

Procurorii din New Taipei au pus sub acuzare 14 persoane în legătură cu acest caz, pentru încălcarea încrederii şi luarea de secrete comerciale pentru utilizare în străinătate, au adăugat ei.

”Departamentul va face tot posibilul să investigheze astfel de cazuri pentru a menţine dezvoltarea sănătoasă a întreprinderilor din ţara noastră şi pentru a asigura competitivitatea industriilor naţionale”, potrivit comunicatrului.

Catcher, care produce huse pentru iPhone şi iPad, a declarat într-un comunicat că continuă să implementeze şi să optimizeze protecţia secretelor comerciale şi a drepturilor de proprietate intelectuală şi că va investiga orice încalcă drepturile şi interesele sale.

Compania cooperează cu ancheta, a adăugat acesta.

În luna mai, autorităţile taiwaneze au percheziţionat 10 companii sau centrele lor de cercetare şi dezvoltare care îşi desfăşoară activitatea în Taiwan fără aprobare, suspectate că au atras ilegal ingineri de cipuri şi alte talente tehnologice.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.