F4 G Master, un nou super-teleobiectiv de 600 de milimetri pentru profesioniști

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 26.07.2019 - 07:45

Cel de-al zecelea obiectiv din seria Sony G Master, FE 600mm F4 GM OSS, ridică ștacheta în ceea ce privește viteza, mobilitatea și controlul unui super-teleobiectiv.

SHARE

Cu o greutate de 3.040 de grame, noua lentilă de 600 de milimetri oferă fotografilor profesioniști de sport, de faună sau de știri mai multe opțiuni pentru a surprinde subiecții de la distanțe mari cu acuratețe și detalii excelente.

Design-ul ușor al super-teleobiectivului a fost obținut prin utilizarea a trei elemente de fluorină, cu un număr redus de elemente dispuse în partea din față a cilindrului.

Iar pentru a reduce greutatea și volumul carcasei s-a folosit un aliaj durabil de magneziu și un parasolar din fibră de carbon.

Obiectivul este rezistent la umiditate și praf, iar elementul frontal este tratat cu fluorină pentru a rezista, de exemplu, la noroi și amprente.

Pentru a profita de sistemele autofocus extrem de avansate ale celor mai noi camere full-frame cu montură-E, noul obiectiv FE 600mm F4 GM OSS include două motoare liniare XD (dinamică extremă) care mișcă grupul de lentile, pentru a oferi un autofocus rapid și precis și pentru a urmări cu succes subiectele în mișcare.

Aceste motoare folosesc algoritmi de mișcare special dezvoltați pentru a minimiza întârzierile, lipsa de echilibru și pentru a controla nivelul de zgomot, oferind astfel un autofocus performant, rapid, precis și silențios.

Acest lucru permite obiectivului să capteze cu ușurință scene dinamice, precum cele din competițiile sportive sau din viața sălbatică.

Designul optic unic include un element mare XA (lentilă cu asfericitate extremă) și un element ED (extra-low dispersion), care suprimă toate aberațiile comune produse de teleobiective.

Iar obiectivul dispune de un mecanism de diafragmă cu deschidere circulară de 11 lame, care contribuie la un efect bokeh de înaltă calitate.

Super-teleobiectivul FE 600mm F4 GM OSS este compatibil cu teleconvertoarele 1.4x și 2.0x de la Sony cu montură E.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -