Pentru a citi amprenta anală, specialiștii au montat o cameră video specială în vasul de WC, care poate scana și cele mai mici particularități ale pielii din acestă zonă. Apoi, cu ajutorul unor algoritmi bazați pe „machine learning”, WC-ul inteligent identifică utilizatorul și poate estima, de pildă, debitul de urină și calcula volumul zilnic.
Citește și: Băut și drogat, un polițist de 27 de ani din Alexandria a furat mașina unei firme
Pentru cei care-și fac probleme din cauza securității datelor prelucrate de WC-ul inteligent, cercetătorii de la Stanford School of Medicine spun că toate informațiile sunt „stocate și analizate într-un cloud criptat”, relatează futurism.com.
Pasul următor, WC-ul care face analize?
Start-up-ul Coprata, de exemplu, vrea să revoluționeze și mai mult WC-ul clasic. Specialiștii lucrează la un vas de toaletă care poate să scaneze urina și fecalele după anumiți factori predefiniți (ex.: culoare, consitență, claritate, etc.) care pot indica starea de sănătate a utilizatorului.
Iar Toi Labs testează deja un scaun de WC inteligent, botezat TrueLoo, care poate colecta o serie de date biometrice ale utilizatorului, inclusiv greutatea și poziția.