ChatGPT nu știe totul. Care sunt subiectele pe care nu ar trebui să le lași niciodată în mâinile AI

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.06.2024 - 12:37
ChatGPT nu știe totul - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

ChatGPT a devenit foarte populară mai ales printre tineri. În acest moment, este greu de știut cât de departe poate merge această tehnologie și care sunt limitele ei, dacă le are cu adevărat. Dar în prezent nu trebuie să facem greșeala de a crede că este un panaceu.

SHARE

ChatGPT nu știe totul, spun experții. Oricât de mult este inteligența artificială la modă, tehnologia actuală este departe de a fi o soluție la orice.

Aveți grijă să nu lăsați aceste probleme în mâinile ChatGPT, deoarece poate fi o problemă. 

ChatGPT nu știe totul. Care sunt subiectele pe care nu ar trebui să le lași niciodată în mâinile AI

În acest moment, este greu de știut cât de departe poate merge această tehnologie și care sunt limitele ei, dacă le are cu adevărat. Dar în prezent nu trebuie să facem greșeala de a crede că este un panaceu, scrie computerhoy.com.

Iată ce nu trebuie să lași pe mâna Chat GPT în acest moment:

ChatGPT nu este medicul tău

Când ai o problemă de sănătate, există întotdeauna tentația de a consulta un diagnostic pe internet. O practică pe cât de comună, pe atât de periculoasă, întrucât nu toate informațiile din rețea sunt întotdeauna de încredere și, atunci când este, nimeni nu se asigură că sunt interpretate corect. Ei bine, ceva foarte asemănător se întâmplă cu inteligența artificială. 

ChatGPT nu poate face diagnostice precise sau nu poate recomanda tratamente personalizate , iar bazarea în totalitate pe cunoștințele sale poate fi periculoasă când vine vorba de probleme de sănătate. Nu-ți înlocui medicul cu el. 

Citește și: ChatGPT este „tobă” de manele. Știe scandalurile și melodiile lui Jador, Florin Salam și Adi Minune

Fii atent la sănătatea mintală

Oricât de curios ar fi, se pare că mulți tineri schimbă consultația psihologului pentru ChatGPT. A spune problemele tale inteligenței artificiale poate fi o cale de evadare, ca oricare alta, dar cu siguranță nu va fi niciodată o soluție 100%. 

Dincolo de datele gestionate de aceste instrumente, când vine vorba de psihologie (cum se întâmplă cu medicina), fiecare caz specific diferă de celelalte, iar AI nu are capacitatea de a se adapta corespunzător acestor particularități. Cel puțin nu deocamdată.

Nu-i lăsa responsabilitatea deciziilor importante

Există momente când luarea unei decizii nu este o sarcină ușoară, de exemplu la locul de muncă. Dar să lăsați această responsabilitate în mâinile unor programe precum ChatGPT nu este cea mai bună idee. Oricât de mult AI are puterea de a gestiona datele, informațiile și așa ceva, există un alt element foarte important care îi lipsește: intuiția. 

Deoarece succesul în afaceri, dragoste sau orice alt lucru important în viață nu provine dintr-o formulă exactă (sau altfel toată lumea ar reuși întotdeauna), există multe componente subiective și pasionale care fac parte din ecuație. Și în acest sens, calitățile umane nu pot fi simulate. 

Citește și: Chat GPT a trecut de pragul de 100 de milioane de utilizatori

Consultanță juridică

Cine știe, poate într-o zi toată lumea va avea un avocat robot, ca în filmele științifico-fantastice. Cu toate acestea, astăzi există o mare diferență între ceea ce poate face un AI precum ChatGPT și ceea ce nu poate. 

Aceste instrumente sunt capabile să vă facă conștienți de legi sau să vă spună cum funcționează unele aspecte legale, dar nici nu pot evalua cazuri specifice , chiar dacă le spuneți toate detaliile. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te