BMW și Daimler renunță la parcările digitale Park Now. Cumpără EasyPark Group

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 10.03.2021 - 16:53
BMW Group şi Daimler Mobility AG au convenit să vândă joint-venture-ul Park Now Group către EasyPark Group.

BMW Group şi Daimler Mobility AG au convenit să vândă joint-venture-ul Park Now Group către EasyPark Group, un jucător internaţional puternic în domeniu şi cu mare experienţă, care, anul acesta, îşi sărbătoreşte a 20-a aniversare, sub rezerva aprobării de către autorităţi.

SHARE

Sub umbrela Park Now Group, ambii proprietari ai joint-venture-urilor Your Now (serviciu de parcări digitale - Park Now, car-sharing – Share Now, ride-hailing - Free Now și planificare a călătoriei - Reach Now) au dezvoltat în ultimii ani furnizorul global de servicii de parcare digitală Park Now, care operează, sub mărcile RingGo, Park Now, Park-line şi Parkmobile, în 11 ţări și oferă un portofoliu larg de servicii digitale legate de parcare - atât în parcări, cât şi pe stradă, în peste 1.100 de oraşe. Clienţii pot rezerva şi plăti online locuri de parcare în avans prin intermediul aplicaţiei.

EasyPark este o companie europeană de mobilitate în creştere rapidă, care ajută conducătorii să găsească, să gestioneze şi să plătească de la distanţă atât parcarea, cât şi încărcarea automobilelor electrice. Cu tehnologia sa de ultimă oră, EasyPark îşi sprijină utilizatorii, companiile pentru care lucrează, oraşele şi operatorii de parcare, cu administrarea, planificarea şi gestionarea parcărilor care funcţionează perfect în peste 2.200 de oraşe din 20 de ţări din Europa şi Australia. Compania a fost recunoscută de Deloitte ca una dintre "Cele mai bine administrate companii" în 2019 şi 2020.

Citește și:

FOTO Nicolas Cage, 57 de ani, și-a găsit pentru a cincea oară jumătatea. Are 26 de ani

Servicii de mobilitate digitală, în Europa și SUA

Achiziţia intenţionată a Park Now Group permite EasyPark să crească în continuare şi să impună tendinţe globale în serviciile de mobilitate digitală legate de parcare. Cele două companii sunt perfect poziţionate pentru acoperirea pieţei în SUA şi Europa. Cu acoperirea şi amploarea sa globale, precum şi un portofoliu integrat, EasyPark intenţionează să finanţeze creşterea şi extinderea suplimentară, iar în viitor va oferi clienţilor servicii şi mai bune şi integrate.

"Salutăm achiziţionarea de către EasyPark a afacerii noastre comune cu servicii de parcare. Acesta este un pas substanţial în evoluţia continuă a acestor servicii digitale şi va crea un impuls durabil în beneficiul clienţilor şi al inovaţiei ulterioare", a declarat Rainer Feurer, vicepreşedinte de investiţii corporate la BMW Group.

Citește și:

O trăsură ceremonială unică, din perioada romană, descoperită de arheologi la Pompeii

"Cu Park Now, am construit un jucător semnificativ pe piaţa serviciilor digitale. PARK NOW şi EasyPark se potrivesc perfect şi vor oferi oferte atractive pentru clienţii din întreaga lume", a spus Stephan Unger, membru în Consiliul de Administraţie al Daimler Mobility, responsabil pentru finanţe, controlling, gestiunea riscurilor şi soluţii de mobilitate digitală.

"Suntem încântaţi să primim Park Now, clienţii săi şi întreaga echipă la EasyPark Group. Acest lucru ne permite să adăugăm valoare şi să simplificăm mobilitatea în viaţa de zi cu zi pentru mai multe oraşe, operatori de parcare şi utilizatorii noştri comuni. Achiziţia este importantă din punct de vedere strategic pentru a accelera capacităţile noastre inovatoare de creştere pe termen lung", declară Johan Birgersson, director executiv al EasyPark Group.

Părţile au convenit să nu dezvăluie termenii tranzacţiei. Acordul este supus aprobărilor prealabile de către autorităţile antitrust relevante.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te