VIDEO Urșii, fani înfocați ai Raliului Argeșului. 77 de echipaje sunt gata de start

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.05.2022 - 09:38
Urșii, fani înfocați ai Raliului Argeșului. / Foto: Vlad Cosma, Facebook
Urșii, fani înfocați ai Raliului Argeșului. / Foto: Iordachescu Claudiu Teodor, Facebook
Urșii, fani înfocați ai Raliului Argeșului. / Foto: Vlad Cosma, Facebook

Raliul Argeșului, a treia etapă din Campionatul Național de Raliuri, are loc la sfârșitul acestei săptămâni și a aliniat la start un total de 77 de echipaje. În recunoașteri, piloții au fost „aplaudați” de cei mai înfocați fani – urșii.

SHARE

Simone Tempestini este gata să își apere cele trei trofee câștigate, în 2019, 2020 și 2021, iar etapa va consemna și revenirea favoritului local Vali Porcișteanu.

Revenit acum trei ani în calendarul național, Raliul Argeșului a fost adjudecat de fiecare dată de Simone Tempestini, care a strâns și 20 de succese pe probele speciale. Dacă la precedentele ediții a pilotat un model cu configurație R5, de data aceasta, campionul național absolut este prezent la start cu Porsche 997 GT3 Cup.

Citește și: VIDEO Pe Transfăgărășan, zăpada are și 5 metri grosime. Utilajele de deszăpezire lucrează continuu

La fel ca în Harghita, principalul contracandidat pe asfaltul din Argeș se anunță a fi Sebastian Barbu, alături de care a dus o luptă la secundă mai mult de jumătate din raliu acum trei săptămâni. În 2021, Tempestini l-a învins pe Barbu cu aproape 49 de secunde, când ambii au fost la bordul unor modele Skoda Fabia.

Citește și: VIDEO Imagini spectaculoase cu podul suspendat de la Brăila. Ar putea fi deschis la sfârșitul anului

Raliul Argeșului 2022 are pe traseu un total de 10 modele Rally2, pe lângă Barbu urmând să concureze cu modele similare și Adrian Teslovan (Ford Fiesta), Bogdan Cuzma (Skoda Fabia), Cristian Dolofan (Citroen C3), Andrei Gîrtofan (Skoda Fabia), Eugen Caragui (Peugeot 208), Jean Tatu (Skoda Fabia), Mihai Manole (Skoda Fabia), Andrei Cașcaval (Skoda Fabia) și bulgarul Martin Surilov (Citroen C3). Acesta din urmă a mai concurat o dată în România, în 2016, la Raliul Sibiului, când a încheiat pe 3 la general.

Printre cele 77 de echipaje se numără și cel format din Vali Porcișteanu și Dan Dobre, care vor concura pe modelul Mitsubishi Lancer Evo9. Ultima cursă încheiată de cei doi a fost chiar ediția din 2020 a Raliului Argeșului, când s-au clasat cu aceeași mașină de concurs pe un onorabil loc 4.

Singurul absent dintre cei care au încheiat anul trecut în Top 10 la etapa din Argeș este Dan Gîrtofan, care a anunțat deja că ia o pauză.

Raliul Argeșului are un total de 9 probe speciale. Shakedownul și startul festiv au loc vineri, 20 mai, iar ziua de sâmbătă este dedicată Transfăgărășanului, cu patru probe speciale. Duminică se desfășoară probele Godeni și Mateiaș, de câte două ori, iar raliul se va încheia cu super speciala din Pitești. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te