Jocul de noroc responsabil rămâne insuficient abordat de autoritățile române

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 02.11.2021 - 20:32
Jocul de noroc responsabil rămâne insuficient abordat de autoritățile române. Foto Pexels.com

Jocul responsabil rămâne un subiect insuficient abordat de către autoritățile române, dar tendințele actuale indică faptul că ar putea deveni un avantaj competitiv pentru operatorii de jocuri de noroc.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Este nevoie de un cadru general la nivelul Uniunii Europene pentru a reglementa mai bine acest domeniu, dar și de eforturi susținute din partea operatorilor, a reieșit din webinarul organizat de către Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND) împreună cu European Gaming and Betting Association (EGBA).

„Autoritățile române nu sunt suficient de implicate în problematica jocului responsabil. Nu înțeleg magnitudinea subiectului, însă mă aștept ca anumite măsuri să fie adoptate pe modelul unor exemple venite din Bruxelles sau Europa de Vest”, a declarat Odeta Nestor, președinte al AOJND.

Vorbind despre necesitatea creării unei legislații privind jocul de noroc responsabil, Maarten Haijer, Secretarul General al European Gaming and Betting Association (EGBA), a subliniat că o soluție unitară pe întreg continentul nu este o soluție practică în acest moment.

„Practic, este dificil din punct de vedere politic să existe o reglementare unitară în UE. Dar nici autoreglementarea nu este singura soluție. Cea mai bună modalitate este o combinație între cele două și crearea unui cadru general care să fie susținut de principiile politicii comune, împărtășite de legiuitorii din Europa și de codurile de conduită din industrie care promovează jocurile de noroc mai sigure. Transparența și responsabilitatea sunt cele două moduri prin care noi, industria, putem contracara lipsa de încredere. (…) Tendința arată că jocurile de noroc responsabile reprezintă un avantaj competitiv pentru companii”, a declarat Maarten Haijer.

Tinerii sunt educați în prezent prin programe de gamificare

Problema siguranței jocurilor de noroc online a fost de asemenea abordată în timpul evenimentului, în condițiile în care pandemia de Covid-19 a determinat oamenii să petreacă mai mult timp în propriile locuințe și, automat, să se orienteze mai mult către opțiunile de joc online.

Referitor la acest subiect, Dragoș Cosmin Lucian Preda, director general/CEO al Societății Naționale de Radiocomunicații, a atras atenția că operatorii de jocuri de noroc online au datoria de a construi platforme sigure pentru consumatorii finali.

Acesta a subliniat în același timp importanța educării timpurii a utilizatorilor finali, precizând că eforturile trebuie făcute de către toate părțile implicate.

„A fi pregătit, protejat împotriva amenințărilor, este o cerință pentru toate părțile și o necesitate pentru a construi încrederea necesară unui parteneriat fructuos. Acest lucru ar trebui să fie avut în vedere încă din primele etape ale sistemului de educație. De ce să nu fie deschis un dialog proactiv cu autoritățile – prin inițiative de tip Online Open Days for Gambling în universități sau chiar în licee. (…) Tinerii sunt educați în prezent prin programe de gamificare iar acestea ar putea deveni parte a curiculei generale”, a declarat Dragoș Cosmin Lucian Preda.

Tehnologia poate crea un mediu de jocuri de noroc mai sigure

La eveniment a participat și Joseph Cuschieri, expert în jocuri de noroc și fost președinte al autorității malteze de gambling. El a vorbit despre modul în care, în prezent, tehnologia poate să ajute la crearea unui mediu mai sigur pentru gamblingul online. „Acum, cu tehnologia actuală, un client poate fi contactat în timp real, iar acest lucru are potențialul de a aduce jocul de noroc responsabil la nivelul următor.

Tehnologia poate crea un mediu de jocuri de noroc mai sigure și, în cele din urmă, acest lucru este mai bun pentru toată lumea, inclusiv pentru afaceri. Profilarea jucătorilor poate fi folosită în scopuri de marketing, dar și pentru jocuri de noroc mai sigure (…) bineînțeles cu respectarea legislatiei GDPR”, a declarat Joseph Cuschieri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te