UPDATE Meciul de rugby Georgia - România se joacă în condiții speciale

DE Mihai Duță | Actualizat: 01.02.2020 - 11:46
Foto: INQUAM Photos/Manases Sandor

Federația Română de Rugby a anunțat că, ieri seară, a avut loc o "ședijțăde criză" la Tbilisi. Oficialii Rugby Europe și managerii celor două echipe au discutat mai multe scenarii pentru meciul România - Georgia programat astăzi, ora 16:00.

SHARE

🆘 UPDATE
In urma sedintei din aceasta dimineata, intre oficialii Rugby Europe, managerii si staff-ul medical al celor doua echipe, Romania si Georgia, s-a decis ca meciul de astazi sa se dispute.
👉 Georgia isi asuma riscul de a contacta virusul gripal contagios si doreste sa joace meciul, iar Romania va incepe cu Alexandru Tarus, care prezinta simptome usoare de gripa si raceala, iar in momentul in care acesta nu va mai putea evolua, se va juca cu gramezi simulate.
👉Romania va avea pe foaie 22 de jucatori, neexistand rezerva pentru postul de pilier dreapta pe care evolueaza Tarus #RugbyRomania

Initial s-au discutat mai multe scenarii. "Având în vedere probleme de sănătate existente în lotul Stejarilor, jucători depistați cu virus gripal tip B - contagios, virus gripal tip A și un virus digestiv și faptul că sunt probleme la linia 1, unde trebuie să existe jucători specializați pe posturi, s-au făcut următoarele scenarii:
1️⃣. meci amânat pentru o dată ce va fi stabilită ulterior - după terminarea Rugby Europe Championship (dacă Georgia dorește acest lucru și România este de acord să vină încă o dată în Georgia)
2️⃣. meciul nu se joacă și Georgia câștigă fără bonus (în cazul în care Georgia insistă că există un risc real de răspândire a virsului gripal)
3️⃣. meciul se joacă în condiții normale, după care, în cazul în care vor fi jucători de prima linie accidentați, se va juca cu grămezi simulate (dacă Georgia susține că nu există un risc real de răspândire a virusului gripal și România are un pilier stânga care poate evolua și ca pilier dreapta)
4️⃣. meciul se joacă chiar de la debut cu grămezi simulate (în acest caz România începe cu 14 jucători și are 8 pe banca de rezerve)
👉 În această dimineață are loc o nouă întâlnire, cu staff-ul medical al celor două echipe. Vă vom ține la curent!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a Federației Române de Rugby.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.