Motorsport, CNVC Cheile Grădiștei: Victorie la fotografie

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 20.05.2019 - 13:07
Foto: Dan Străuți, autostiri.ro

Emil Nestor a câștigat la fotografie, cu un avans de doar 0,076 secunde, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop (CNVC) 2019 de la Cheile Grădiștei. Lucien Hora a terminat pe doi. Iar Dacia a bătut Ferrari în duelul pentru locul trei.

SHARE

În acest weekend, s-a desfășurat, în premieră, în zona Moieciu din județul Brașov, cea de-a doua etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Traseul foarte frumos, vremea superbă și spectatorii veniți în număr mare au oferit cadrul perfect pentru runda inaugurală a Cupei Cheile Grădiștei – TOTAL. Cei peste 80 de piloți aflați la start au oferit spectacol prin evoluțiile lor, rezultatele finale fiind foarte interesante.

Emil Nestor a reușit o evoluție excelență în prima manșă de concurs, stabilind timpul de referință al weekend-ului, 1:46,514. La volanul unui prototip Norma M20 FC, Nestor a fost mai rapid cu 1,261 secunde decât Lucien Hora și al său monopost Lola B99/50. Parcurgerea manșei finale de către ultimii concurenți aflați la start a fost decalată cu mai multe minute după ce mașina de concurs a lui Bogdan Cuzma a avut probleme tehnice.

În runda a doua de concurs, Nestor a fost mai lent cu peste 4 secunde decât în cea precedentă, mașina sa alunecând puternic într-unul dintre viraje. Dar și Hora a pierdut timp în manșa finală, victoria revenindu-i lui Emil Nestor.

„Nu mă așteptam la acest rezultat. Într-unul din acele de păr am alunecat pe urmele de ulei lăsate de un alt concurent dar, cu mare noroc, am terminat tot pe primul loc. Sunt foarte bucuros!”, a declarat Emil Nestor la finalul cursei. Lucien Hora a încheiat al doilea, însă se menține pe primul loc al clasamentului general CNVC 2019.

Ultimul loc pe podium a oferit un duel spectaculos, o confruntare inedită între un Ferrari și o Dacia. Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge Evo) era al treilea după prima rundă de concurs, cu un avans de 0,389 secunde în fața lui Costi Stratnic (Dacia STCC). Însă Stratnic și-a îmbunătățit timpul în runda finală, în timp ce Leu nu a reușit să facă acest lucru. Așadar, Dacia a învins Ferrari-ul, Costi Stratnic urcând pe ultima treaptă a podiumul clasamentului general iar Mihai Leu terminând al patrulea.

Unul dintre pretendenții la primul loc și cel mai rapid pilot al zilei de sâmbătă, Lucian Răduț, a abandonat cursa după ce a greșit în prima manșă de concurs, ieșind în decor. Dani Oțil și-a continuat evoluția bună și la Cheile Grădiștei, terminând al cincelea în clasamentul general și demonstând că adaptarea la prototipul Radical SR4 este tot mai bună.

Cătălin Cedric Ghigea și-a adjudecat trofeul destinat automobilelor istorice. Frumoasa Alfa Romeo Turbodelta pilotată de Ghigea a ținut la mare distanță urmăritoarele sale, alte două mașini încântătoare, Volkswagen-ul Golf MK1 la al cărui volan s-a aflat Dorin Alexandrescu și BMW-ul 1602 „strunit” de Adrian Bortica.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop se va desfășura în 8-9 iunie, pe traseul ce urcă din Brașov în Poiana Brașov.

Foto: Dan Străuți

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te