MTS a sistat finanţarea Federaţiei Române de Baschet. Naționala feminină se pregătește pentru JO

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 23.06.2021 - 23:14
MTS a sistat finanţarea Federaţiei Române de Baschet. / Foto: 007sport.ro

Ministerul Tineretului şi Sportului a sistat finanţarea Federaţiei Române de Baschet (FRB). Secretarul general al FRB, Adrian Voinescu, a declarat că decizia vine într-un moment "cel puţin ciudat" având în vedere că echipa naţională feminină 3x3 se află în pregătire pentru JO.

SHARE

Secretarul general al FRB, Adrian Voinescu, a declarat că decizia vine într-un moment "cel puţin ciudat" având în vedere că echipa naţională feminină 3x3 se află în pregătire pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Citește și: O navă militară și un avion rusești au tras asupra unui ditrugător britanic în Marea Neagră

"Tocmai am primit o adresă din partea MTS în care suntem informaţi că a fost sistată finanţarea Federaţiei Române de Baschet. Este o măsură care vine într-un moment extrem de ciudat şi nepotrivit, având în vedere că avem echipa naţională olimpică de 3x3 la Izvorani.

Noroc cu COSR care susţine din plin această pregătire precum şi participarea naţionalei de baschet 3x3. Nu aş spune că măsura MTS este fără precedent... dar este foarte ciudat că ministerul înţelege să acţioneze de acest fel faţă de o federaţie calificată la Jocurile Olimpice", a afirmat Voinescu.

Citește și: România, de 5 ori mai puțini kilometri de autostradă decât Polonia. Șantiere deschise pe 230 km

"Este o istorie mai lungă în spatele acestei sistări de finanţare. Însă noi nu suntem în situaţia de a stinge lumina şi a opri activitatea federaţiei. Ne vom desfăşura programul normal, baschetul nu se va opri în loc pentru că există această sistare. Se zvoneşte că această frână din partea MTS vine după ce noi am dat în judecată MTS. Dar nu e adevărat, FRB nu are deschis niciun proces împotriva ministerului", a adăugat secretarul general al FRB.

Întrebat dacă în adresa de sistare a finanţării există o motivaţie, Voinescu a răspuns: "În adresă se menţionează ca motivaţie faptul că există probleme legate de procese pe care le are Federaţia Română de Baschet cu terţi. Au fost nişte cazuri dar care s-au închis, inclusiv o sesizare la CNCD".

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.