Sportiva din SUA, „atacată” de fani după ce a răpit medalia Anei Bărbosu. A intervenit și mama ei

DE Alex Darvari | Actualizat: 07.08.2024 - 19:35
JOCURI OLIMPICE Sportiva SUA, atacată” de fani după de ce a răpit medalia Anei Bărbosu la gimnastică - Foto: Profimedia Images

JOCURI OLIMPICE Sportiva SUA, atacată” de fani după ce a răpit medalia Anei Bărbosu la gimnastică. Totul s-a petrecut pe platforma X și a fost nevoie de intervenția mamei sportivei ca să se aplaneze conflictul.

SHARE

Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la gimnastică la sol. După o contestație a  SUA, Jordan Chiles a întrecut-o, iar Ana a coborât pe locul 4.

Jordan Chiles a făcut SUA mândră prin câștigarea primei sale medalii olimpice individuale, dar călătoria ei a fost departe de a fi ușoară.

Citește și: Ana Bărbosu a obținut locul 4, iar Sabrina Voinea, locul 5, în finala de la sol

Sportiva din SUA, „atacată” de fani după ce a răpit medalia Anei Bărbosu. A intervenit și mama ei

Solul, unul dintre aparatele gimnasticii artistice feminine la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a cunoscut o întorsătură dramatică. Inițial, Chiles a fost lăsată pe dinafara podiumului. Cu toate acestea, un apel cerut de antrenoarea echipei SUA, Cecile Landi, a inversat situația și i-a crescut scorul pentru exercițiul făcut, asigurându-i o medalie de bronz la Bercy Arena, scrie presa de specialitate.

Între timp, gimnasta română Ana Bărbosu, care inițial se bucura de câștigarea bronzului, a pierdut medlia.

Ancheta a fost revizuită și aprobată, ridicând exercițiul lui Chiles de la o valoare inițială de C la D și sporindu-i punctajul. Și apoi a venit momentul pentru a se începe o mare controversă.

Pe măsură ce această știre s-a răspândit ca focul prin mediile digitale, Jordan Chiles s-a aflat în centrul criticilor. Fanii au invadat platforma X, exprimându-și frustrările. Unul a comentat: "Cum fură americanii în gimnastică! Româncei Ana Bărbosu, i-a fost retrasă medalia de bronz după un apel rapid din partea Statelor Unite. În doar 30 de secunde, situația s-a răsturnat! Sabrina Maneca-Voinea, în vârstă de doar 17 ani, a avut o performanță și mai bună, dar a ajuns să termine mai jos."

Un alt fan a adăugat: "Judecătorii au dat-o în bară. Punctajele nu ar trebui să fie postate până nu e totul clar și judecata finală. Odată postate, notele ar trebui să fie finale. Jordan Chiles a făcut oricum o aterizare finală groaznică. Românca Anna Bărbosu a fost furată."

În ciuda acestor comenarii, Chiles a răspuns cu încredere și sălbatic, remarcând: "Este amuzant cum oamenii nu pot fi niciodată fericiți pentru cineva..."

Gina Chiles, mama lui Jordan Chiles, a luat cu asalt X, pentru a o sprijini pe fiica ei, "De ce să te exprimi murdar față de un atlet care este atât de bun. Fanii jignind ca și cum Jordan ea însăși a făcut regulile. Ea a câștigat medalia și alții au fost devastați. Dar și ea a fost devastată și înainte la aflarea primelor rezultate. Gimnastica este grea. Lăsați-o să CELEBREZE! Trist și dureros." 

Ana Maria Bărbosu a obținut locul 4, iar Sabrina Maneca Voinea a obținut locul 5 în finala de la sol, la gimnastică. Pentru câteva minute, Ana Maria Bărbosu a avut medalie de bronz, dar americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

Citește și: Sabrina Maneca Voinea, pe locul 8 în finala de la bârnă. A căzut de două ori de pe aparat

Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5. La rândul său, Ana Maria Bărbosu a încheiat pe 4, tot cu 13.700. Pentru câteva minute a avut medalie de bronz, dar americanii au făcut contestaţie la nota lui Jordan Chiles, care a trecut pe 3, cu 13.766.

Medalia de aur a revenit gimnastei Rebeca Andrade (Brazilia, 14.166), urmată de Simone Biles (SUA, 14.133). În finala de la sol au participat 9 gimnaste, după ce în calificări Ana Maria Bărbosu şi Rina Kishi (Japonia) au avut aceeaşi notă – 13.600 şi nu au putut fi departajate, scrie News.ro.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te