FOTO Rudel Obreja, devastat de boală. A slăbit 20 de kg, nu asimilează. „L-au condamnat la moarte”

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.09.2022 - 21:23
Rudel Obreaj - FOTO: cancan

Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box, a ajuns într-o stare deplorabilă, din cauza bolii crunte de care suferă.

SHARE

În vârstă de 57 de ani, fostul pugilist a ieșit de curând din închisoare, după ce instanța Tribunalului Ilfov a decis eliberarea acestuia pentru 3 luni pentru a se trata de o boală incurabilă.

Citește și: FOTO Soția lui Obreja, după imaginile în care îl arată cu 20 kg mai slab. Poate merge doar la spital

Imaginea de sus a fost realizată de cancan.ro, jos foto de mediaflux.ro

Citește și: Serviciile secrete ale SUA: Putin, umilit de eșecul din Ucraina, ar putea bombarda România

Instanța a admis cererea de suspendare a executării pedepsei pentru a putea beneficia de tratament oncologic de specialitate. După ce au analizat actele depuse, judecătorii au constatat că există o contradicție între ceea ce cere Rudel Obreja și ceea ce cere avocatul lui.

Citește și: FOTO Curtată de Giovani Becali și Botezatu, Dana Săvuică s-a întors la prima iubire din copilărie

De ce a fost eliberat

„Arată că petentul are dureri peste media de suportabilitate, fiindu-i administrată morfină zilnic, în data de 17.07.2022 i-a fost administrată chiar de 3 ori, mai mult, înrăutățirea stării de sănătate are loc aproape instantaneu, ori în aceste condiţii, în cazul în care el se va afla în penitenciar, procedura pe care trebuie să o urmeze pentru a beneficia de servicii medicale, este una greoaie, ceea ce ar putea duce la consecinţe tragice pentru acesta.

Arată că petentul a pierdut în greutate 20 de kg aşa cum este specificat în raportul de expertiză medico-legală, rectificând astfel ceea ce a susţinut la termenul anterior, când a menţionat că a pierdut 16 kg, apreciind că pierderea în greutate atât de dramatică se întâmplă pentru că organismul petentului nu mai poate să asimileze substanțele nutritive din mâncare, dar şi faptului că, în spital, alimentele primite nu sunt în concordanţă cu dieta pe care petentul trebuie să o respecte”, se arată în motivarea instanței,

Acuzații grave ale soției


”Acest medic de la penitenciarul jilava a pus viata sotului meu în pericol . În această afecțiune fiecare zi contează. Trimiterea lui într-un spital specializat a fost tărăgănată. Această atitudine a acestui medic din penitenciarul Jilava a fost o condamnare la moarte”, a mai spus soția lui Rudel Obreja, la puțină vreme după eliberarea acestuia.

De ce a fost condamnat

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale Elena Udrea a fost condamnată de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute", iar Rudel Obreja a primt cinci ani de închisoare. El a fost condamnat pentru complicitate la luare de mită.

Ce a zis Obreja după condamnare

 "Nu regret nimic, absolut nimic. Nu ai ce apărare să faci, nu aveam ce apărare să îmi fac, pentru că aici lucrurile sunt clare. Sunt dosare identice, dar văd că atât s-a prostit presa asta încât nu mai ştie să mai spună lucrurile astea. Domnule, a existat o decizie CCR care a fost pusă în aplicare în alte 5 dosare, da? Şi s-a trimis la rejudecare. Clar că aşa trebuia să se întâmple. La noi s-a apelat la subtrefugiul ăsta, Curtea de Justiţie Europeană, care a zis dacă există cumva risc de impunitate.

Adică dacă cumva rămânem noi necondamnaţi. Ceea ce este o măgărie ca principiu de drept. Dar, în sfârşit. Nu aveam cum să rămânem noi nepedepsiţi, pentru că la noi cel mai devreme pedepsele s-ar fi prescris în 2026. Şi vă arăt că în apelul regular ne-am judecat opt luni de zile. Deci, hai să spunem că tot opt luni de zile ne-am fi rejudecat şi acum, sau nu opt luni, 16, 24, oricum până în 2026 sunt patru ani. Ne-a respins. Este o avalanşă împotriva grupului din jurul lui Traian Băsescu care a condus România şi împotriva lui şi asta e", a spus Obreja.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te