TOP EUROPEAN România, mai slabă ca Feroe la fotbal și egala Rusiei care este interzisă de 18 luni

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.09.2023 - 08:29
Gică Hagi - Foto: Profimedia Images

România nu are nicio echipă în grupele unei competiții europene, fapt care a mai avut loc ădeâct în urmă cu 5 ani. Este o rușine incredibilă, fiind că în grupe au ajuns echipe și din Feroe sau Kosovo.

SHARE

Farul și Sepsi au fost eliminate, ieri, din ultima manșă a repliminarilor pentru Conference League. Doar Rusia și România nu au echipă în grupe din țările aflate în Topul 30 al Eeropei.

Citește și: A fugit de acasă la 16 ani, să joace fotbal. Mama îi făcea prăjituri, tata i-a construit o trotinetă

Stat consierate cu un fotbal mia slab ca noi care au echipe în grupele din Europa: Bosnia, Bulgaria, Moldova, Slovacia, Cipru, Slovenia, Azerbaidjan, Kosovo, Israel, Kazahstan, Feroe.

Sepsu, eliminată în prelungiri

Antrenorul echipei de fotbal Sepsi OSK, Liviu Ciobotariu, a afirmat, la finalul partidei cu Bodoe/Glimt, pierdută cu scorul de 2-3, după prelungiri, că formaţia sa părăseşte Europa Conference League cu un gust amar, având în vedere că a fost dezavantajată de arbitrul întâlnirii din Norvegia.

"Aş vrea să îmi felicit jucătorii, exceptând primele 25 de minute, pentru parcursul pe care l-am avut în această competiţie. Eu cred că am arătat foarte bine în această competiţie, am demonstrat că suntem o echipă care se poate lupta pentru obţine rezultate pozitive.

Din păcate, părăsim această competiţie cu un gust amar pentru că au fost ceva probleme de arbitraj, din punctul meu de vedere. La golul lui Ştefănescu nu a fost ofsaid şi la golul lui Pellegrino a fost ofsaid cel puţin 1-2 metri. Dar până la urmă important este că ne-am prezentat foarte bine astăzi, am jucat de la egal la egal cu o echipă puternică, foarte bună. Acum ne-a rămas să ne concentrăm pe campionat şi pe Cupa României. Va trebui să ne refacem fizic pentru meciul următor cu UTA. Sunt mândru că antrenez această echipă, înseamnă că suntem o echipă puternică, greu de învins", a declarat Ciobotariu, la conferinţa de presă de după meci.

Farul, eliminată fără drept de apel

Echipa Farul Constanţa a pierdut joi seara, în deplasare, scor 0-2, meciul cu HJK Helsinki din manşa secundă a play-off-ului Conference League, şi a fost eliminată din cupele europene.

La Helsinki, gazdele au început marcând în minutul 5, prin Bojan Radulovic, dar golul a fost anulat după consultarea VAR, pentru ofsaid. Acelaşi Bojan Radulovic a deschis însă scorul în minutul 20, profitând de o defensivă constănţeană fără reacţie. În minutul 39 Farul a ratat în două faze consecutive prin Louis Munteanu şi Budescu, dar cei care au marcat au fost finlandezii, prin Radulovic, care a reuşit dubla în minutul 70 şi a dus scorul la 2-0. Acesta a fost şi scorul final, iar constănţenii părăsesc cupele europene, cu 2-3 scor cumulat în cele două manşe ale play-off-ului din Conference League.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te