A fugit de acasă la 16 ani, pentru a putea juca la naţionala de juniori, la Luceafărul București. Acum este unul dintre cei mai cunoscuți antrenori din România. Recent a suferit un infarct și a fost operat de urgență.
În cariera de fotbalist a jucat pe postul de fundaș central. Porecla lui era ”Puriul”.
A fugit de acasă la 16 ani, să joace fotbal. Mama îi făcea prăjituri, tata i-a construit o trotinetă
Mircea Rednic (n. , Hunedoara, Hunedoara, România) este un antrenor român de fotbal, actualmente aflat la conducerea echipei UTA Arad. În cariera de fotbalist, Rednic a jucat pe postul de fundaș central.
În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a, pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga activitate.
Citește și: Antrenorul Mircea Rednic a suferit un infarct. A fost operat în cursul zilei de miercuri
Mircea Rednic a evoluat timp de 10 ani pentru Echipa națională de fotbal a României. Primul său meci sub tricolor a fost consemnat în 11 noiembrie 1981, într-un meci din preliminariile Cupei Mondiale din 1982, împotriva Elveției.
Rednic a fost titular în primul meci pe banca tehnică a naționalei pentru Mircea Lucescu. A evoluat în carieră în 83 de jocuri la națională, marcând două goluri.
Într-un interviu acordat unui site de sport, Rednic și-a amintit de copilărie. El și-a adus aminte de două cadouri speciale.
”Două cadouri speciale mi-au marcat copilăria, mai ales că m-au făcut „vedetă” în cartier.
Tata se pricepea la toate, era bun meseriaș, lucra la atelierul de întreţinere al spitalului. Acolo mi-a făcut trotinetă specială, căreia i-a pus două roţi mari, de cauciuc, ziceai că-s Michelin!
Citește și: Mircea Rednic, în locul lui Laszlo Balint, la UTA. Echipa e în criză, luptă pentru supravieţuire
Toţi copiii voiau să se plimbe cu trotineta mea.
Al doilea cadou a fost o minge specială. A fost tot o improvizaţie, de la o minge de volei, cu o cameră introdusă într-un balon de piele. Era indestructibilă!
Cum celelalte mingi, de plastic, se spărgeau repede în tufele de trandafiri, pe care lumea era obligată să le planteze în faţa blocurilor, am devenit și jucător, și căpitan de echipă, și antrenor.
Dacă mă supăra cineva, ameninţam că iau mingea și mă duc în casă! De voie, de nevoie, toată lumea a început să mă asculte, chiar și copiii mai mari. Schimbau și scorul când echipa mea era condusă! Mircică era șeful!”, a spus Rednic.
Citeşte şi: Mircea Lucescu, unul dintre cei mai titrați antrenori români din istoria fotbalului, operat la Kiev
Abia când a ajuns la Dinamo și-a serbat zilele de naștere, a spus antrenorul. Despre perioada când a fost la Rapid, a spus că patronul, George Copos, nu știa când era ziua lui. Și că a aflat când l-a dat afară.
”A aflat când îmi zicea că mă dă afară și l-a văzut pe un angajat că îmi aduce flori. Mă doare și acum, mai ales că făcusem ceva pentru Rapid!”, a spus Rednic.