eSports: Cea de-a 6-a etapă Racing League Romania ia startul pe Virginia International Raceway

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 19.04.2020 - 09:53

Sezonul celui mai important campionat de sim racing din România intră în cea de-a doua jumătate, odată cu etapa americană de pe Virginia International Raceway.

SHARE

Spectacolul inedit oferit de Racing League Romania continuă, campionatul fiind perfect plasat pentru a susține și mișcarea #StămAcasă menită să responsabilizeze populația în vremuri de criză. Motorsportul virtual pregătește a șasea etapă pe unul dintre cele mai spectaculoase trasee nord-americane, Virginia International Raceway, duminică 19 aprilie, de la ora 20.25. Cursa poate fi urmărită LIVE aici

După spectacolul oferit în etapa de anduranță de pe Nurburgring Nordschleife, numărul celor care vor să concureze împotriva sim racerilor de top ai României a continuat să crească, trecând de borna celor 200 de înscrisi pe serverele oficiale Racing League Romania powered by BMW.

Campionul en-titre Cristian Berindea a fost suveran pe traseul german, unde a înregistrat cea de-a patra victorie stagională, însă nume noi au venit în zona punctelor la finele celor 60 de minute de întrecere curată. Post-cursă, comisia de analiză a incidentelor a avut cea mai ușoară misiune din actuala campanie – tot mai puține incidente și penalizări, semn că mesajele oficialilor au fost bine recepționate și respectul reciproc pe pistă între concurenți este la nivelul dorit de comunitate.

Victor Nicolae, Andrei Bechir și Cristian Moisescu au trecut de pragul celor 100 de puncte în prima jumătate a stagiunii, iar Alex Cascatău, Radu Dumitrescu, Victor Taraș și Bogdan Moldovan vor fi factori esențiali în lupta pentru titluri. După clasări în top 6 pe Nordschleife, Bogdan Mutu și Mihai Neg completează lista primilor 10 în acest moment, acesta din urmă fiind noul recrut al Histria eSports Team.

Clasament Piloți (Top 10)

1. Cristian Berindea - Apex Hunters Red - 180p
2. Victor Nicolae - East Friendly Racing - 140p
3. Andrei Bechir - Apex Hunters Red - 131p
4. Cristian Moisescu - 118p
5. Alex Cascatau - West Competition Racing - 90p
6. Radu Dumitrescu - West Competition Racing - 79p
7. Victor Taras - Lunar RO Racing - 66p
8. Bogdan Moldovan - West Competition Racing Academy - 58p
9. Bogdan Mutu - 54p
10. Mihai Neg - 41p


Clasament echipe

1. Apex Hunters Red - Andrei Bechir, Cristian Berindea - 311p
2. West Competition Racing - Alex Cascatau, Radu Dumitrescu - 169p
3. East Friendly Racing - Victor Nicolae, Andrei Penghis - 145p
4. Lunar RO Racing - Victor Taras, Lukas Hellmann - 89p
5. West Competition Racing Academy - Mihnea Georgescu, Bogdan Moldovan - 65p

Virginia International Raceway

Circuitul a fost inaugurat în anii ’50, prima cursă disputată aici fiind câștigată de Carroll Shelby iar în 1971 a fost gazda primei etape a nou-înființatului campionat IMSA GT. Închis în 1974 din pricina crizei petrolului, traseul apreciat de foarte mulți piloți a ajuns în mâinile unor pasionați care l-au modernizat și l-au redat activității competiționale în anul 2000.

În actuala iterație a campionatului de anduranță nord-american sancționat de IMSA, BMW a cunoscut primul succes pe VIR prin Turner Motorsport la clasa GTD în 2014, piloți fiind Dane Cameron și Markus Palttala (BMW Z4 GT3). În 2018, echipa de uzină Rahal Letterman Lanigan Racing a dat învingătorul în Virginia la clasa GTLM, modelul M8 GTE fiind pilotat timp de 160 de minute de către Connor de Phillippi și Alexander Sims.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te