De ce e Popovici campion la Budapesta? Ungaria a ridicat un complex olimpic de înot de 150.000.000 $

DE Petre Bădică | Actualizat: 22.06.2022 - 23:06
De ce e Popovici campion la Budapesta? Ungaria a ridicat un complex olimpic de înot de 150.000.000 $ / Profimedia

David Popovici a obținut rezultatele senzaționale în complexul olimpic de la Budapesta, unul dintre cele mai moderne din Europa.

SHARE

Campionatele Mondiale de natație sunt organizate la Budapesta pentru că țara vecină a construit o infrastructură pe care România nu o deține. Astăzi, Popovici va concura la proba de 100 de metri după ce a reușit cel mai bun timp în semifinale. Finala va avea loc în Arena Dunării.

Ungaria deține infrastructura necesară pentru a organiza Campionate Mondiale de Natație ori competiții de polo la nivel mondial.

Detalii AICI

Arena Dunării a fost terminată cu 4 ani mai devreme pentru a găzdui o altă competiție la nivel mondial, în 2017, după ce orașul Guadalajara nu a mai putut fi gazdă. Arena Dunării a fost inclusă ca locație pentru posibile competiții de înot dacă Budapesta ar fi găzduit Jocurile Olimpice. Budapesta a pierdut competiția pentru JO 2024 care va avea loc la Paris. Capacitatea este de 8.000 de locuri. Costul a fost uriaș de 146 milioane de dolari.

Detalii AICI

Ce se întâmplă în România

Abia în 2021, Compania Națională de Investiții a anunțat că deschide unicul Complex Olimpic de Natație din România.

Proiectul a fost finanțat cu aproape 165 milioane de lei de Ministerul Dezvoltării. Beneficiarul investitiei este unitatea administrativ-teritoriala Otopeni.

Complexul Olimpic de Natatie are sase bazine, dintre care un bazin olimpic de inot, unul de sarituri, unul de antrenament si trei de initiere si recuperare, iar cele din urma vor putea fi folosite de public atunci cand nu sunt folosite pentru antrenament.

Obiectivul sportiv va putea gazdui competitii nationale si internationale, capacitatea complexului fiind de 2.797 de locuri pentru spectatori, iar dotarile prevad vestiare pentru sportivi, sali de forta, sali metodice, saune, cabinet medical, sali de conferinte si transmisii sportive, o sala de antrenament cu o inaltime de 6 metri pentru sportivii de la sarituri.

Complexuld e la Budapesta este de aproape 4 ori mai scump și are de aproape 4 ori mai multe locuri.

Detalii AICI

Newsweek România a scris, ieri, în exclusivitate, că România nu are bazine de înot pentru copii în toate județele țării.

25 de bazine sunt pentru elevii din ciclul gimnazial, iar alte 10 sunt pentru copiii din liceu.

Citește și: Noua stea a înotului, David Popovici, a ajuns la bazin la 4 ani trimis de medic. Avea scolioză
 

„Bazinul de înot este bazinul de apă destinat elevilor și studenților pentru înot care poate fi acoperit sau neacoperit”, explică Institutul Național de Statistică ce a luat în considerare atunci când a întocmit statistica.

Cele 25 de bazine de înot puse la dispoziție pentru elevii din clasele I – VIII sunt în 11 județe și în Muncipiul București. Cele 10 bazine de înot pentru elevii din liceu se află în 6 județe și București.

Citește și: Miracolul David Popovici. România, țara cu un bazin la 110.000 copii. 30 de județe unde nu se înoată

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te