Controlul la CSA Steaua. Singura problemă: lipsa cadrului clar, prin care stadionul să fie închiriat

DE Florin Budescu | Actualizat: 04.09.2023 - 13:31
Controlul la CSA Steaua - Foto: INQUAM PHOTOS / Cosmin Enache

Corpul de Control al prim-ministrului Marcel Ciolacu nu a găsit nereguli grave la CSA Steaua, dar le recomandă oficialilor roş-albaştri să facă un set clar de reguli, prin care arena din Ghencea să poată să fie închiriată tuturor doritorilor.

SHARE

La mai mult de o lună de zile după ce Corpul de Control a fost trimis de prim-ministrul Marcel Ciolacu să desfăşoare o verificare amplă la Clubul Sportiv al Armatei, Guvernul României a publicat raportul final.

Controlul la CSA Steaua. Care este singura problemă

Marcel Ciolacu, premierul României, decisese să trimită Corpul de Control la CSA Steaua, în timpul negocierilor dintre militari și clubul lui Gigi Becali, FCSB, înainte de derby-ul cu Dinamo Bucureşti, de pe 22 iulie. După lungi așteptări, Corpul de Control a publicat raportul întocmit în urma verificărilor de la CSA Steaua.

Raportul Corpului de Control are două pagini și jumătate și nu cuprinde vreo neregulă foarte gravă.

Totuși, cei de la MApN sunt arătați cu degetul, pentru faptul că n-au întocmit până acum un set de reguli clare, pe care trebuie să le îndeplinească entitățile care vor să închirieze stadionul sau infrastructura clubului din Ghencea.

Citeşte şi: 100 de milioane de euro "risipiți" de CSA Steaua în "amicale". Ciolacu: "Aștept raportul final"

”MApN a realizat demersuri, nefinalizate până la data încheierii controlului, în vederea dezvoltării propriului cadru de reglementare, a modalității de încheiere a actelor juridice, cu privire la punerea la dispoziție a Stadionului Steaua-Ghencea, pe baza unor tarife”.

”În concluzie, statutul juridic actual al Complexului Sportiv Steaua (și al Stadionului Steaua-Ghencea), respectiv cel de bun proprietatea publică a statului, în administrarea MApN, în contextul unui cadru normativ lacunar, a reprezentat și reprezintă în continuare o dificultate majoră în exploatarea acestui bun, prin punerea la dispoziție către terți, pe baza unor tarife, pentru asigurarea unei utilități cu consecințe economice mai eficiente și pentru o arie mult mai largă de beneficiari.

Decizia lărgirii ariei de utilitate este una de oportunitate, aparținând conducerii MApN”, se mai arată în concluziile Corpului de Control.

Citeşte şi: „Cutremur” în Ghencea. Ciolacu a trimis Corpul de Control la CSA Steaua după blocajul asupra FCSB

În finalul raportului, membrii care au analizat situația de la CSA Steaua au scos în evidență și ”aspectele privind conduita unui angajat al CSA Steaua, persoană ce nu a avut atribuții formale în această activitate și care, potrivit susținerii uneia dintre părțile implicate în negociere, a încercat să influențeze în mod direct, pe perioada derulării negocierii”.

Referire fără nominalizare la Florin Talpan

Referirea pare să fie făcută la Florin Talpan, cel care a declarat în mai multe rânduri că FCSB nu va intra pe stadionul Steaua.

Drept urmare, în raport scrie că ”aspectele privind conduita angajatului CSA Steaua trebuie analizate și evaluate la nivelul entității verificate și a ministerului tutelar, având în vedere că toate competențele privind o eventuală cercetare disciplinară aparțin exclusiv acestor instituții”.

Marcel Ciolacu, premierul României, a decis pe 20 iulie să trimită corpul de control la CSA Steaua.

Decizia premierului a venit după ce oficialii Stelei au negociat dur cu cei de la FCSB pentru punerea la dispoziție a arenei, pentru derby-ul cu Dinamo, conform IAMSport.

Poliţă de asigurare

Concret, CSA Steaua a pus în contract mai multe clauze prin care dorea să-și protejeze identitatea, dar a cerut și o poliță de asigurare pentru Stadionul Steaua.

Cei de la FCSB n-au vrut sau n-au putut să îndeplinească aceste criterii, astfel că derby-ul FCSB - Dinamo s-a jucat pe stadionul Arcul de Triumf.

Totuși, la meciul cu CFR Cluj, șefii FCSB-ului au fost de acord cu toate condițiile impuse de Steaua și au putut beneficia astfel de arena din Ghencea.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te