Aur la Campionatul Mondial de atletism masters, la proba cross country, pentru trei românce

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.03.2023 - 16:34
Aur la Campionatul Mondial de atletism masters, pentru o româncă. Are 35 de ani și e asistentă. - Foto: ebihoreanul.ro

O asistentă medicală, în vârstă de 35 de ani, a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial de atletism masters, desfășurat în Polonia, la proba cross country, unde, împreună cu echipa ei, a reuşit să se claseze pe locul I la categoria +35 de ani.

SHARE

Asistenta medicală Anca Iuga a reușit această performanță antrenându-se zilnic, în timp ce copilul său dormea sau era la grădiniță.

Ea n-a avut niciun sponsor, nici antrenor care să o îndrume.

„Eu iubesc atletismul de mică, am urmat şi specializarea de kinetoterapie la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii din Oradea.

Mereu am participat la competiţii naţionale, iar la una dintre ele, anul trecut, am întâlnit-o pe Nicoleta Sasu. Ea mi-a propus să concurăm împreună la Mondiale. Alături de noi a mai venit şi Alexandra Romanciuc", a povestit Anca, care locuieşte în Oşorhei și este asistentă medicală la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea, relatează ebihoreanul.ro.

Cittește și: Clienți captivi: Tichetele de vacanță, „speranța” turismului în România, 25% din vacanțele din 2022

Pentru a putea participa la Campionatul Mondial, s-a înscris de anul trecut în Federaţia Naţională de Atletism, dar şi în clubul ACS 3Sport din Oradea, înfiinţat de Annamaria Bakó, campioana naţională la triatlonul Iron Man.

În 2022, Anca Iuga și coechipierele sale luat argint la Mondiale

Anul trecut, Anca Iuga a participat pentru prima dată la Mondiale, ediția din 2022 având loc în Irlanda. Nu i-a fost uşor să se pregătească pentru o asemenea competiție. „Am început să mă antrenez zilnic, după turele de noapte pe care le făceam la spital sau după ce ieşeam de la lucru după-amiaza", a mai spus ea.

După multă muncă, Anca și celelalte două coechipiere au reuşit să obţină medaliile de argint, la categoria +35 de ani, pe un traseu dificil.

Citește și: Un şef de la Electrica fura curent, cu angajaţii, care-i erau rude. Firele nu treceau prin contor

Când se pregătea pentru ediţia din acest an şi-a dat seama că trebuie să facă mai multe schimbări în ce priveşte alimentaţia. „Anul trecut nu am pus accent pe nutriţie. Acum am mâncat mult mai multe proteine şi am luat vitamine, ca să pot rezista. Şi iată că am reuşit să obţinem locul I", a mai spus Anca.

La campionat au fost mii de concurenţi. Anca Iuga a concurat luni la proba de cros country, parcurgând un traseu accidentat de 8 kilometri, prin pădurea de lângă orașul polonez Toruń. 

Cele trei românce au încheiat competiția cu timpul de 1:44:26. Podiumul a fost completat de echipa Poloniei, care a obținut locul II, și echipa Lituaniei, locul III.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te