Şi-au vândut caloriferele, pentru a face rost de bani. Nu au şi nici nu vor avea probabil căldură

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.02.2023 - 09:29
Şi-au vândut caloriferele, pentru a face rost de bani. Nu au şi nici nu vor avea probabil căldură - Foto: earth.google.com

Există un bloc în Constanţa care arată ca în filme de groază. Trei blocuri de pe strada Bravilor nu au căldură de 10 ani. Locatarii stau de ani buni în frig, iar cei care au mai multe posibilități financiare și-au cumpărat reșouri, pentru a se încălzi.

SHARE

Administratorul unuia dintre blocuri, dar și mai mulți locatari, au declarat pentru Replica că vinovați de situație sunt rău-platnicii. În realitate, altfel stau lucrurile.

În urmă cu foarte mulți ani, o avarie a întrerupt temporar furnizarea căldurii, iar oamenii și-au vândut caloriferele, pentru a face rost de bani. Instalația termică a fost descompletată atunci și ulterior nu s-a mai putut face branșarea, după rezolvarea avariei.

Citeşte şi: VIDEO „Las Fierbinți”, serial cu 3.000.000 telespectatori, atac la „România educată”. Aici e sărăcie

În Constanța anului 2023, oraș aflat în plină reabilitare și modernizare, pe toate planurile, se găsesc numeroase clădiri și blocuri care se află în ultimul stadiu al degradării, arătând mai ceva decât niște ghetouri.

În cartierul Inel 2, există trei blocuri aparte. Privind din exteriorul acestor imobile, nu pare nimic neobișnuit sau nelalocul lui, în afară de faptul că este evident că sunt nişte imobile foarte modeste, din punctul de vedere al confortului.

Dărăpănătură

Însă, odată ce pătrundem în interior, imaginea de ansamblu e dezolantă: pereții clădirii arată deplorabil, de parcă imobilul ar putea să cadă în orice moment.

E foarte multă mizerie, mult mucegai, pânze de păianjen în fiecare colț al clădirii, geamuri sparte, de parcă blocul ar fi fost abandonat. În plus, un miros îngrozitor te loveşte, încă de la intrarea în imobil.

În bloc e la fel de frig ca afară. Locatarii blocurilor nu au căldură de foarte mulți ani, spun ei, din pricina rău-platnicilor.

Citeşte şi: FOTO Filipineza crescută în sărăcie, milionară în SUA. Câștiga 180.000 de dolari pe noapte în Vegas

„S-au tăiat și țevi și tot. Fiecare se încălzește cu ce poate. Nu știu exact ce s-a întâmplat. Ne e greu să stăm cu calorifere. Pe luna trecută a venit factura la încălzire de 720 de lei.”, a spus un locatar.

Altul spune: „Eu am de 7 ani garsoniera asta. Odată a fost căldură. Aveam calorifere din instalație, dar le-am aruncat”.

Un alt locuitor detaliază:

„Nu e căldură pentru că nu s-a plătit. Când am venit eu, acum aproape 11 ani, nu era plătit. Au fost calorifere doar de formă. Cred că de vreo 14 ani nu e căldură aici. Eu nu stau în frig, că am reșou. Unii bagă, alții nu. Eu cât consum, atât plătesc. Asta este”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te