Sfârșit tragic și prematur. Tânăra de 19 ani atacată de urs, găsită moartă. Animalul a fost ucis

DE Elena Petrescu | Actualizat: 09.07.2024 - 21:27
Sfârșit tragic și prematur. Tânăra de 19 ani atacată de urs, găsită moartă. Animalul a fost ucis - Foto: Pixabay (imagine cu caracter ilustrativ)

Sfârșit tragic și prematur. Tânăra de 19 ani atacată de urs, găsită moartă. Animalul a fost ucis

SHARE

Sfârșit tragic și prematur. Tânăra de 19 ani atacată de urs, găsită moartă. Animalul a fost ucis.

Sfârșit tragic și prematur. Tânăra de 19 ani atacată de urs, găsită moartă. Animalul a fost ucis

Fata de 19 ani care a fost atacată, marţi, de un urs în timp ce se afla pe traseul Jepii Mici din Bucegi a fost găsită decedată. Animalul sălbatic a fost ucis după ce i-a atacat și pe salvamontiști. Ursul care, marţi după-amiază, a atacat o turistă pe care ucis-o, pe un traseu din Masivul Bucegi, a fost împuşcat, ăntr-un final. Decizia a fost luată în condiţiile în care animalul i-a atacat de mai multe ori pe salvatorii care încercau recuperarea corpului tinerei de 19 ani, potrivit News.ro.

Citește și: 5.000 de lei amendă pentru turiștii care fac acest gest. Vor fi camere de supraveghere

Ata după ce salvatorii au anulat, ceva mai devreme, conform Salvamont Prahova, misiunea de extracţie cu ajutorul elicopterului a trupului turistei decedată după ce a fost atacată de un urs pe Jepii Mici din Bucegi. "După efectuarea cercetării aeriene a zonei, s-a luat decizia anulării misiunii de extracţie aero. Se va continua coborârea terestră a persoanei decedate".

"Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată.

Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani", arată Salvamont Prahova. Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni. "În urma a două apeluri 112, prin care se semnala faptul că o persoana de sex femeiesc este atacată de urs pe traseul Jepii Mici, o patrulă de jandarmi montani s-a deplasat în zona indicată. A fost identificat unul dintre apelaţi, un bărbat care se află în afara oricărui pericol.

Din discuţiile cu acesta se pare ca persoana de sex femeiesc a fost târată de urs într-o zonă unde acesta nu a mai putut vedea ce se întâmplă cu victima. În acest moment, efectivele de jandarmi împreună cu lucrători din cadru Salvamont încearcă să găsească femeia pentru a-i acorda ajutor", a transmis anterior Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova.

Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te