PROEDUS al PMB păstrează cursurile Școlii Familiei, care trimite femeile la bucătărie

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 12.02.2021 - 17:05
Sursa: Facebook PROEDUS.

Centrul PROEDUS, al Primăriei Capitalei, a transmis, la solicitarea Newsweek România, că nu va renunța la cursurile Școlii Familiei, pentru că sunt pe bază de voluntariat și nu prezintă temele care circulă pe Facebook.

SHARE

În același răspuns, PROEDUS spune că aceste cursuri sunt pe bază de voluntariat și evită să precizeze clar dacă un reprezentant al PROEDUS a citit și avizat aceste cursuri ale Școlii Familiei. 

Centrul Filia a semnalat, astăzi, că asociația Școala Familiei ține cursuri pentru părinți în mall-ul AFI din Capitală, aceștia promovând mesaje de tipul „Datorită anatomiei și hormonilor, bărbații au roluri sociale la nivel macro, se ocupă de procurarea mijloacelor financiare și materiale ale familiei, de transport, dar nu se descurcă în spații mici (frigider, dulapul de haine). Femeile au roluri la nivel micro, în casă (gospodărie), în educația copiilor, sunt delicate și ambidextre, dar nu se descurcă în spații ample (de exemplu la volan).” 

Newsweek România a arătat că mulți dintre formatorii Școlii Familiei sunt foști activiști ai Coaliției pentru Familie, care a încercat să schimbe definiția familiei în Constituție, sau ai ProVita, organizația care militează pentru interzicerea avortului. 

Citește mai multe aici: Cursuri CpF prin Primăria Capitalei: bărbații - roluri mari, cu bani; femeile - mici, în bucătărie

Redăm precizările PROEDUS, la întrebările Newsweek România: 

„Având în vedere solicitarea dumneavoastră, PROEDUS face următoarele precizări:

Instituția noastră nu a promovat, nu promovează si nu va promova atitudini discriminatorii.Instituția noastră se delimitează de orice activitate prestată de persoane sau entități, în afara spațiilor proprii.

Cursurile desfășurate în cadrul proiectului AFI HUB PROEDUS sunt gratuite, iar formatorii livrează sub formă de voluntariat.

Activitățile de educație non-formală, sesiunile, atelierele și workshop-urile organizate în sala de training și în spațiul multimedia sunt susținute de specialiști în diferite domenii în mod voluntar (în baza intenției manifestate de către aceștia, ca răspuns invitației noastre libere, adresate tuturor). Cursurile și dezbaterile sunt variate și vizează:

Workshop-uri de soft skills: Comunicare cu impact, Lucru în echipă, Public Speaking, Evaluare de sine și sisteme de valori, Metode și tehnici ale proceselor de învățare non-formală, Leadership și Followship, Egalitate și incluziune socială.

Sesiuni de parenting: Primii ani sunt grei..., Viața bate parentingul?, De ce nu ne mai ascultă copiii?, Cum formăm caracterul copiilor noștri, Adolescenții noștri din camerele închise.

Ateliere multimedia: Vocea ta la radio, Cum să te prezinți în fața camerei, Dicție, Editare fotografică, Fotografia în călătorie, Fotografiile în social media, Editare video, conținut video în online.

Invităm încă o dată pe aceasta cale toate Organizațiile Non-guvernamentale și grupurile informale constituite de societatea civilă, în scopuri educaționale, să participe la dezbateri, să susțină cursuri educaționale pentru elevi, părinți și profesori în spațiul nostru. Totodată, oricine este interesat, poate programa o activitate proprie ce vizează teme în folosul educației, în spațiile AFI HUB PROEDUS.

Menționăm că PROEDUS nu are niciun contract de colaborare cu Școala Familiei și nu a plătit nicio sumă pentru modulele de curs sau activitatea pe care o susține această instituție”, este primul punct de vedere transmis de instituție la solicitarea Newsweek România. 

Întrebați dacă vor renunța la aceste cursuri acum, după ce știu ce promovează Școala Familiei și dacă un reprezentant al PROEDUS a citit aceste cursuri, aceștia au răspuns: „PROEDUS nu are niciun contract de colaborare cu Școala Familiei, cursurile fiind realizare cu un design adaptat pentru spațiul AFI HUB PROEDUS și nu au nicio legătură cu tematica prezentată în postare”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te