Nicio „fabrică de diplome” din România în Topul mondial al „universităților tinere”. Ungaria are 4

DE Florin Budescu | Actualizat: 15.05.2024 - 16:26
Nici o facultate din România, în „Topul celor mai tinere universități din lume”. Ungaria are 4 - Foto: Pexels/Emily Ranquist
Nici o facultate din România, în „Topul celor mai tinere universități din lume”. Ungaria are 4 - Foto: Pexels/Buro Millennial

Nici o facultate din România, în „Topul celor mai tinere universități din lume”. Ungaria are 4. Clasamentul Young University Rankings 2024 nu dă nici o universitate din România. Clasamentul vizează universitățile înființate după 1974. În România e vorba de faultărțile private.

SHARE

Nici o facultate din România, în „Topul celor mai tinere universități din lume”. Ungaria are 4. Clasamentul Young University Rankings 2024 nu dă nici o universitate din România, dacă rafinezi căutarea.

Cele mia tinere universități se referă la cele înființate în ultimii 50 de ani. România se baza, astfel, în acest clasament pe universitățile private înființate după 1989 considerate adevărate „fabiric de diplome.”

Pur şi simplu, dacă selectezi în optiunile topului "România", rezultatul obţinut este zero. Clasamentul se bazează pe aceiași indicatori de performanță ca și clasamentul de vârf THE World University.

Nici o facultate din România, în „Topul celor mai tinere universități din lume”. Ungaria are 4

Ponderile au fost ajustate pentru a acorda mai puțină pondere reputației universitare propriu-zise. Edițiile din anul 2024 ale clasamentelor introduc actualizări semnificative ale metodologiei originale.

Universitățile sunt evaluate în toate misiunile lor de bază - predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale - pentru a oferi cele mai cuprinzătoare și echilibrate comparații disponibile.

Clasamentul din anul acesta include 673 de universități, față de 605, în anul 2023. Alte 499 de instituții sunt listate cu statutul de „reporter”, ceea ce înseamnă că au furnizat date, dar nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate, pentru a fi în clasament.

Citeşte şi: Câte sute lei iei în plus la pensie pentru concediu maternal, armată, facultate, șomaj

Sunt state foarte puternice din lume, dar şi unele peste care, după alte criterii, suntem clasaţi, care ne depăşesc, fie şi prin simplul fapt că sunt clasate, pe când noi nu.

Universitatea Tehnologică Nanyang, din Singapore, se află în fruntea clasamentului, pentru al doilea an consecutiv.

Hong Kong continuă să aibă o prezență puternică în top 10, dar cu o imagine mixtă, în ceea ce privește performanța universitară individuală.

Citeşte şi: În ce condiţii pot lua elevii bani de la stat, pentru a urma o facultate?

Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong a coborât de pe locul doi, pe al treilea, iar Universitatea Politehnică din Hong Kong de pe al patrulea, pe al șaptelea.

Totuşi, Universitatea City, din Hong Kong, a urcat două locuri, pe patru. Toate instituțiile de top din Franța se îmbunătățesc.

Foto: Pexels/Buro Millennial

Paris Sciences et Lettres – Universitatea de Cercetare PSL Paris, cea mai performantă, este acum pe locul al doilea, în creștere față de locul 3, anul trecut.

Citeşte şi: Cine sunt românii care au salarii între 6.000 și 10.000 de lei? Uneori nu ai nevoie de facultate

Turcia are cel mai mare număr de instituții clasate - 58, urmată de India, cu 55, și Iran, cu 46. Numărul de facultăţi prezentate în tabel crește la 79, cu unul mai mult decât în ​​2023. Ghana și Peru își fac ambele debutul în clasament.

Pe lângă Universitatea Óbuda, din Ungaria, anul acesta Universitatea Széchenyi István a fost inclusă și în clasamentul Times Higher Education, al universităților cu o vechime mai mică de 50 de ani, conform eduline.hu.

Universitatea Óbuda este situată la 301-350. locul, iar Universitatea Széchenyi István, cu sediul în Győr, a fost prima care a fost clasată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te