Dilema unui român care vrea să investească 20.000€ : Să-și facă o casă sau să renoveze un apartament

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 21.09.2023 - 11:59
Tot mai mulți români vor să aibă în proprietate o casă Foto: Pixabay.com (imagine cu rol ilustrativ)

Un român vrea să investească în imobiliare și are de ales între a cumpăra un apartament chilipir pe care să îl renoveze total sau să construiască o casă pe un teren pe care deja îl deține.

SHARE

Românilor le place să fie proprietari însă unii nu știu exact ce li se potrivește: să locuiască la bloc sau la casă. De multe ori cei care fac o alegere fără să analizeze situația și stilul de viață regretă mai târziu și se reorientează pierzând bani și timp. 

Alții caută informații, cer păreri, apoi iau decizie în cunoștință de cauză. Chiar și așa, alegera poate fi greșită. 

Dilema unui român investitor în imobiliare: Să-și construiască o casă sau să renoveze un apartament

Un bărbat din județul Vrancea cere păreri pe un grup de socializare despre ce ar putea să facă având posibilitatea să aleagă între achiziționarea unui apartament sau construcția unei case.

”Am nevoie de câteva sfaturi în legătură cu următoarea situație. Am posibilitatea de a cumpăra un apartament cu 20.000 €, 3 camere, dar trebuie renovat complet.

Dețin și un teren de 1.300mp într-o zona bună a orașului, care ar fi cea mai ok decizie, să mă apuc de construit casa (80mp utili), sau să iau apartamentul și să mă apuc de renovări? Costurile finale cred că vor fi puțin mai mari la casă, dar e casă. Ce mă sfătuiți? ”, a scris bărbatul pe grupul Idei din casa și grădina ta.

Citește și: Cele mai ieftine apartamente din România. Orașele unde au scăzut foarte mult prețurile la imobiliare

Postarea a avut peste 700 de reacții. Oamenii au venit cu sfaturi pentru ambele variante. Cei mai mulți au înclinat balanța pentru construcția unei case. Însă decizia îi aparține doar utilizatorului.

”La renovarea unui apartament investești mai mult de cât costă apartamentul! Și la bloc nu-i ca la casă. Știu ce spun, am stat și eu la bloc și am renovat mai multe apartamente, dar nu merită investiția.

Să ai apartament/e merge foarte bine cu închirieri” Eu la bloc nu m-am putut acomoda nici cu mirosul de pe scară...ba a mâncare, ba a prăjeală ba a canal.
Deci casa e casă, are curte, ieși la aer, pui grătarul...și multe altele !!!”, a explicat o utilizatoare a grupului.

Pe de altă parte, unii i-au arătat și beneficiile achiziționării apartamentului.

Citește și: Cele mai murdare cartiere din România. Câte sunt din București și de ce sunt în acest top al rușinii

”Dacă nu aveți alți bani extra rezumați-vă la apartament ! Toată lumea spune casă ,adevărat că e mult mai bine ,dar niciodată nu o să ridicați o casă doar cu 20.000 € ...asta nu spune nimeni ! Cât costa să ridici o casă ??? Asta ar fi fost mai bn pusă întrebarea ! Din gură e simplu ,practica e mai grea și costisitoare baftă în ceea ce o să alegeți !”, a scris alltcineva.

”O casă la gata te duce pe puțin 100.000 € fară figuri și pretenții de ridicat e floare la ureche ,dar interioarele te omoară + izolatul + acoperișul”, a comentat un alt utilizator.

Citește și: Care este cel mai scump oraș din țară. Prețurile apartamentelor continuă să crească, în România

Prețurile apartamentelor sunt în creșetere în România. Conform unui raport la nivel național prețul mediu solicitat s-a situat în jurul valorii de 1.437 de euro/mp util.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te