De ce nu trebuie să bei apă de la robinet în primul minut? Cât de periculoasă e apa calcaroasă?

DE Alex Darvari | Actualizat: 01.11.2023 - 18:59
De ce nu trebuie să bei apă de la robinet în primul minut? - Foto: Freepik

De ce nu trebuie să bei apă de la robinet în primul minut și cât de periculoasă e apa calcaroasă ? - sunt două întrebări pe care și le-au pus mulți dintre cei care stau la casă sau la bloc. Acum, există și răspunsuri.

SHARE

De ce nu trebuie să bei apă de la robinet în primul minut și cât de periculoasă e apa calcaroasă ? - sunt două întrebări pe care și le-au pus mulți dintre cei care stau la casă sau la bloc. Acum, există și răspunsuri.

De ce nu trebuie să bei apă de la robinet în primul minut?

Apa care a stat în conducte mai mult de 4 ore nu mai este proaspătă. Statul în țeavă pentru o perioadă lungă de timp favorizează o posibilă germinare și transferul de substanțe către robinet.

Citește și: Cum poți să scazi factura la curent cu 84 de lei pe lună. 5 metode prin care poți plăti mai puțin

De aceea, lăsați întotdeauna să curgă apa pentru băut sau gătit până când aceasta iese rece din robinet. Acest lucru poate dura până la un minut. Primul jet de apă de dimineață sau după ce vă întoarceți dintr-o vacanță trebuie folosit pentru udarea florilor, clătire sau curățare.

Citește și: Energia, de 4 ori mai scumpă la români față de unguri. Cu cât va fi mai mare factura la iarnă?

În acest caz, mai bine lăsați apa să curgă câteva minute.

De ce să dați bani pe apa minerală?

Pentru 10 euro puteți obține aproximativ 4.000 de litri de apă de la robinet sau între 2 și 20 de litri de apă minerală (în funcție de marcă și de locul de unde o cumpărați).

Așadar, apa de la robinet este imbatabil de ieftină! În plus, nu trebuie să o cari de colo-colo și este livrată gratuit la ușa ta - tot ce trebuie să faci este să deschizi robinetul.

În plus, apa de la robinet este de departe cea mai ecologică băutură. Aceasta deoarece apa minerală trebuie să fie umplută în sticle reutilizabile sau de unică folosință, care, la rândul lor, trebuie transportate și, eventual, reciclate.

De regulă, aceste sticle necesită distanțe de transport mari. Acest lucru este asociat cu multe emisii de CO2 și cu un consum ridicat de resurse. Numărul sticleor aruncate anula, în România este de câteva miliarde.

Pentru liniștea dumnevoastră puteți cumpăra un filtru de apă ce costă câteva sute de lei.

Cât de periculoasă e apa calcaroasă?

A bea multă apă este sănătos. Ar trebui să bem cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. Cu toate acestea, conținutul de calcar din apa de la robinet ridică semne de întrebare pentru mulți oameni, motiv pentru care aceștia apelează adesea la apa minerală îmbuteliată.

Dar sunt oare îngrijorările legate de "apa de la robinet" cu adevărat justificate? Noi vă explicăm.

De obicei, devenim conștienți de faptul că apa conține calcar atunci când trebuie să curățăm din nou depunerile enervante din baie sau din bucătărie.

Sau atunci când apa de la robinet are un gust "tare", calcaros. Atunci mulți oameni se îndreaptă spre apa minerală din supermarket.  pur și simplu să o trageți la robinetul de acasă.

Apa "tare" de la robinet, care are un conținut mai mare de calcar, poate fi băută fără ezitare. Faptul că apa potabilă favorizează calcifierea arterelor și, astfel, înfundă vasele inimii este, de asemenea, un mit. Dimpotrivă!

Apa potabilă conține o mulțime de minerale, cum ar fi magneziul și calciul, care sunt esențiale pentru organismul nostru.

Calciul, de exemplu, este important pentru structura oaselor și a dinților noștri, în timp ce magneziul joacă un rol major în sănătatea mușchilor și a oaselor. Așadar, pentru ca consumul să devină problematic, ar trebui să bem cantități incredibile de apă în fiecare zi, ceea ce este aproape imposibil.

Bine, deci apa noastră de la robinet nu este dăunătoare. Dar ce putem face în legătură cu gustul calcaros? Soluția se numește: filtrul de apă. Acestea fac apa mai "moale" și gustul de cretă dispare. 

Iată ce face apa "tare" pielii și părului dumneavoastră.

Nu trebuie să ne facem griji pentru sănătate atunci când facem un duș. Cu toate acestea, apa "dură" vă poate face părul fragil și aspru și vă poate usca pielea. Este logic să contracarăm acest lucru cu produse de îngrijire bogate și hidratante.

Încă o problemă rezolvată!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te