De când se oprește căldura în București? Care sunt excepțiile? Anunțul făcut de Termoenergetica

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 31.03.2024 - 16:32
De când se oprește căldura în București - Foto: Facebook/Termoenergetica - cu rol ilustrativ
calorifer

De când se oprește căldura în București? Termoenergetica a anunțat că toate caloriferele locuitorilor Capitalei vor fi reci, pe fondul temperaturilor ridicate înregistrate în ultima perioadă. Vor exista și excepții, care vizează anumite unități de stat.

SHARE

De când se oprește căldura în București? Temperaturile ca de vară care s-au înregistrat în ultimele zile au dus la decizia Termoenergetica de a opri furnizarea agentului termic pentru încălzire în Capitală.

De când se oprește căldura în București? Care sunt excepțiile? Anunțul făcut de Termoenergetica

În ultima vreme, România, incusiv Bucureștiul, se află sub influența unei mase de aer neobișnuit de cald, temperaturile înregistrate ajungând și la 30 de grade Celsius, chiar dacă ne aflăm abia la finalul primei luni de primăvară

În acest context, duminică, 31 martie, Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. a anunţat încheierea sezonului de încălzire 2023 - 2024, având în vedere evoluţia temperaturilor exterioare din ultima perioadă. 

Altfel spus, bucureștenii conectați la sistemul public de termoficare, nu vor mai plăti și factura la încălzire. Procedura de oprire a furnizării căldurii se va realiza treptat, pe parcursul următoarelor 3 zile.

„Vor fi iniţiate procedurile de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare din Municipiul Bucureşti.

Citește și: Cine sunt cei 1.100.000 de români care nu plătesc facturi în aprilie și mai? Care sunt condițiile

Oprirea agentului termic pentru căldură este făcută progresiv, prin reducerea temperaturii de livrare şi prin închiderea instalaţiilor către consumatori, efectele fiind resimțite pe tot parcursul următoarelor 72 de ore.

Reducerea progresivă a temperaturii de livrare, oferă posibilitatea de afurniza căldură pe timpul nopții, în următoarele trei zile, până la stabilizarea temperaturilor exterioare”, se arată în comunicatul Termoenegetica de pe pagina oficială de Facebook a companiei.

Termoenergetica va opri încălzirea caloriferelor bucureștenilor - Foto: Facebook/Termoenergetica - cu rol ilustrativ

Măsura este luată în conformitate cu prevederile articolului nr. 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, modificat prin H.G. 337/2018, care precizează că „oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10 grade Celsius, între orele 20.00 –06.00“, se mai arată în comunicat.

Termoenergetica mai precizează că asociațiile de proprietari pot solicita în scris închiderea vanelor, prin reprzentanții lor egali. 

„În acest sens, vă comunicăm că asociațiile de proprietari care doresc închiderea vanelor din subsolul imobilelor, pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituției din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa [email protected]”, mai transmite Termoenergetica.

Citește și: Meteorologii au anunțat când vine căldura. Va fi mai cald decât în mod obișnuit în aprilie

Compania a mai precizat că vor exista și excepții de la oprirea furnizării agentului termic pentru încălzire. Acestea vor fi obiectivele speciale – spitale, creşe, şcoli, grădiniţe, etc.

„În cazul acestora, sistarea serviciilor de încălzire se va face la solicitarea scrisă a reprezentanților legali ai acestor instituții” se mai arată în comunicat.

Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te