Poliția Română a avertizat populația că există posibilitatea ca românii să fie înșelați după ce hackeri sau hoți folosesc abuziv numele poliției.
Citește și: Românii pot rămâne fără bani dacă răspund la astfel de apeluri. Fraudă în numele DNSC
Poliția română cere populației să nu se lase păcălită și să nu răspundă la emaliuri care sunt spam. Aceste mailuri cer românilor date persoanale în numele poliției, ceea ce este un fals.
Citește și: Cum poți rămâne fără banii din cont? Infractorii se folosesc de mesaje prin sms și email
Cum te poți trezi fără bani în cont sau pe card? Cum funcționează țepele „în numele Poliției”?
„În mediul virtual circulă mai multe mesaje spam, care evident sunt expediate de persoane certate cu legea, prin care destinatarii sunt informaţi că fac obiectul unor proceduri judiciare ale Poliţiei. Acest tip de fraude online, prin care anumite persoane îşi atribuie identitatea unor lucrători din cadrul structurilor de poliţie, ţintesc furtul de date personale, conturi bancare, etc.
Citaţiile online poartă siglele şi înscrisurile Poliţiei Naţionale şi/sau Interpol şi sunt semnate de persoane cu funcţii de conducere, destinatarii fiind ameninţaţi cu „emiterea unui mandat de arestare”, dacă nu răspund mailului iniţial cu „transmiterea datelor personale””, a transmis poliția.
Poliția română avertizează populația să nu trimită sume de bani în altr conturi din niciun motiv.
„Există cazuri în care este solicitată chiar plata unor sume de bani, cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, pentru evitarea demarării unor proceduri judiciare şi emiterea unui mandat de arestare preventivă! Greşelile gramaticale şi de exprimare în limba română pot fi un indiciu că în spate ar putea fi infractori cibernetici”, au adăugat aceștia.