Cum poți rămâne fără banii din cont? Infractorii se folosesc de mesaje prin sms și email

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 17.03.2024 - 17:05
Cum poți rămâne fără banii din cont printr-un simplu sms ori mesaj pe mail - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
card bancar

Cum poți rămâne fără banii din cont? O nouă metodă de fraudă se răspândește în mediul online. Infractorii se folosesc de mesaje prin sms și email pentru a-și atinge scopurile.

SHARE

Cum poți rămâne fără banii din cont? O nouă metodă de fraudă se răspândește în mediul online, iar toți posesorii de conturi bancare trebuie să fie atenți la mai multe aspecte. Infractorii se folosesc de mesaje prin sms și email pentru a-și atinge scopurile.

Cum poți rămâne fără banii din cont? Infractorii se folosesc de mesaje prin sms și email

„Spoofing” este numele unei noi metode de fraudă, ce implică transmiterea unor mesaje, prin e-mail sau SMS.

Ele provin, la prima vedere, de la instituţii bancare de încredere și se referă la o plată suspectă făcută de persoanele care au conturi bancare.

Aceştia pot fi contactaţi prin e-mail sau SMS de către persoane care pretind că sunt de la departamente antifraudă ale băncilor.

Citește și: Cum au încercat hakerii să fure date folosind identitatea eMAG? Utilizatorii, abordați prin SMS

Acestea, sub pretextul unei plăţi „suspecte”, cer date de pe card şi codul de securitate. Poliţia precizează că reprezentanţii unităţilor bancare vă vor solicita niciodată informaţii personale sau coduri de securitate prin telefon sau mesaje SMS.

Atenție cui vă dați datele personale, altfel riscați să rămâneți fără banii din contul bancar - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

„Într-un astfel de context, victimele sunt contactate de diverse persoane care se prezintă drept angajaţi ai departamentului antifraudă, din cadrul unor instituţii bancare din România.

Apelurile sunt, de obicei, efectuate de pe numere de telefon similare cu cele ale unităţilor bancare.  Apelantul pretinde că există o plată suspectă şi solicită informaţii personale, datele de pe card şi codul de securitate pentru a anula acea tranzacţie.

Este important să reţineţi că instituţiile bancare nu vă vor solicita niciodată informaţii personale sau coduri de securitate prin telefon sau mesaje SMS!”; transmit, printr-un comunicat dat publicităţii duminică, reprezentanţii Poliţiei, conform observatornews.ro.

În acest context, aceştia recomandă utilizatorilor de servicii bancare să verifice întotdeauna autenticitatea apelurilor sau mesajelor primite, în special atunci când sunt implicate sume mari de bani sau date personale.

Citește și: Un nou tip de fraudă bancară a apărut în România. Românii trebuie să fie atenți la conturile ING

Deţinătorii de carduri bancare nu trebuie divulge niciodată informaţii personale sau coduri de securitate către persoane necunoscute.

„Dacă aveţi orice îndoială cu privire la legitimitatea unui apel sau mesaj, contactaţi direct instituţia bancară în cauză folosind numerele de contact oficiale”, au mai transmis reprezentanții Poliției către clienţii băncilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te