Cel mai tânăr dintre muncitorii morţi la Călimăneşti avea 30 de ani. Tocmai ce se căsătorise

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.09.2023 - 11:14
Cel mai tânăr dintre muncitorii morţi - Foto: X/AK24ro

Cel mai tânăr dintre muncitorii care au murit în explozia de la Călimănești, în judeţul Vrancea, avea doar 30 de ani şi se căsătorise în urmă cu două săptămâni. Angajat al companiei care lucrează pe şantier, urma să fie tată. Suflul exploziei l-a ucis pe loc.

SHARE

Patru oameni au murit în explozia de la Călimănești, de miercuri noapte, iar cinci au fost răniţi. Victimele sunt angajaţi ai companiei care execută lucrări pe şantier şi munceau în schimbul de noapte.

Rudele celor morți se întreabă cum le vor identifica trupurile, toate carbonizate. Era puțin peste ora 1, miercuri spre joi noaptea, când a fost primit primul apel la 112, ce anunța o explozie, pe șantierul viitoarei autostrăzi A7, în apropierea localității Călimăneşti. 

Cel mai tânăr muncitor mort la Călimăneşti avea 30 de ani

Flăcările se vedeau de la mare distanță, iar șoferii care circulau în zonă, pe Drumul European 85, s-au oprit speriați.

Mai mulți muncitori cu utilaje, de la firma constructoare, lucrau în schimbul de noapte, pe șantier. Suflul exploziei i-a aruncat pe câmp pe patru dintre ei. Au murit pe loc. Alți cinci muncitori au fost răniți și transportați de urgență la spitalul din Adjud.

Doi dintre ei au arsuri grave și au fost transferați cu elicopterul, la spitale din București.

Florin Olaru, purtător de cuvânt al ISU Vrancea, spune că sunt "5 victime rănite, care au ajuns la Spitalul din Adjud. Din nefericire, patru persoane au fost găsite carbonizate. Abia când întregul perimetru a fost pus în siguranță, anchetatorii au putut intra să facă verificări și au stabilit cauza exploziei".

Citeşte şi: EXCLUSIV Umbrărescu lucra noaptea pe Autostrada care a explodat „pe semnătură”. Cum a forțat legea

"În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost o explozie, urmată de incendiu, din cauza fisurării magistralei de transport de gaze naturale şi apariţia scânteilor mecanice, ca urmare a executării lucrărilor, pe şantierul autostrăzii A7", conform lui Olaru.

Ceea ce se ştie sigur, așadar, este că muncitorii au lovit cu unul dintre utilaje conducta de gaz, care se afla foarte aproape de autostradă. Magistrala a fost pur și simplu secționată. La lumina zilei, s-a văzut amploarea dezastrului: camioane carbonizate, întregul șantier răvășit de explozie și de flăcări. 

În comuna Călimănești, la numai câteva sute de metri distanță, oamenii au trecut prin clipe de groază, conform Ştirile TVR.

Citeşte şi: DOCUMENT Firma lui Umbrărescu nu avea voie să lucreze la mai puțin de 20 metri de conductele de gaz

Rudele au venit să îi identifice pe cei patru muncitorii care și-au pierdut viața în explozie. Dar aceasta este aproape imposibil. Trupurile sunt de nerecunoscut. Cel mai tânăr avea doar 30 de ani.

Se căsătorise în urmă cu două săptămâni și urma să devină tată. Cei doi muncitori răniți, care au fost transferați la spitalele Floreasca și Bagdasar-Arseni, din București au arsuri pe aproape jumătate din corp și sunt intubați.

În schimb, ceilalți trei au fost îngrijiți la Spitalul din Adjud și au fost externați în cursul zilei. Rănile lor nu erau grave.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te