Cazul fetiței din Mehedinți. Familia adoptivă a Sorinei cere strămutarea dosarului, acuzând linșarea

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 25.06.2019 - 13:06
Soții Ramona și Gabriel Săcărin au adoptat-o pe Sorina, aflată în plasament la o asistentă maternală din Baia de Aramă în 23 aprilie. Sursa foto: Libertatea

Familia adoptivă a Sorinei, fetița din Baia de Aramă, a cerut procurorului general interimar Bogdan Licu strămutarea cererii privind ordonanța președințială de la Tribunalul Mehedinți. Soții Săcărin susțin, în scrisoarea deschisă remisă redacției, că se tem pentru siguranța lor.

SHARE

Procurorul general interimar a depus, la Tribunalul Mehedinți, o cerere pentru emiterea unei ordonanțe președințiale, prin care Sorina, fetița adoptată de soții Săcărin, să nu părăsească România înainte de finalizarea anchetelor în dosarele penale deschise după intervenția de vineri de la Baia Mare, dar să și urmeze timp de trei luni un program de consiliere psihologică în România. 

Citește și: Parchetul General cere revocarea adopției fetiței din Baia de Aramă. Reacția familei adoptive

„Avand in vedere manifestatiile care au loc zilnic in ultimele zile in fata tuturor institutiilor publice, fiind iminenta o asemenea manifestatie si in fata Tribunalului Mehedinti va solicitam respectuos sa formulati o cerere de stramutare catre un tribunal aflat la o distanta mai mare de zona Baia de Arama - Craiova. Pentru a nu fi linsati public in momentul in care ne sustinem drepturile si formulam apararile in cadrul acestui dosar, in vederea respectarii dreptului nostru la aparare si ale tuturor celorlalte drepturi fundamentale, drepturi egale cu ale oricaror alti cetateni romani, pentru evitarea unui scandal monstruos la Tribunalul Mehedinti va solicitam respectuos sa formulati o cerere de stramutare”, au scris soții Săcărin în scrisoarea adresată procurorului general al României. 

Amintim că, luni, procurorul general interimar a mai depus o altă cerere și la Curtea de Apel Craiova, cerând anularea adopției pronunțată definitiv în 23 aprilie, prin care Sorina este adoptată de soții Săcărin. 

Vineri, o procuroare de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a luat fetița din curtea fostei asistente maternale Mariana Șărămăt, care îngrijise fetița timp de șapte ani și care refuza să o predea părinților adoptivi, care aveau o hotărâre judecătorească definitivă privind adopția copilului. Pentru refuzul său, Protecția Copilului Mehedinți a decis să-i retragă atestatul de asistent maternal profesionist, explicând că femeia a încălcat interesul superior al copilului. 

Citește și: Cazul fetiței din Mehedinți. Faptele din spatele unor jumătăți de adevăruri

În urma intervenției procuroarei Maria Pițurcă la familia Șărămăt, bazată pe plângerile penale ale familiei Săcărin, care au acuzat lipsirea de libertate și relele tratamente asupra Sorinei, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a precizat, pentru Newsweek România, că în prezent „ se strâng probe referitoare la starea fizică şi psihică a acesteia (Sorinei, n.r,), fiind efectuate investigaţiile medicale necesare în acest scop”. Vineri, după ce fetița a fost scoasă din curtea soților Șărămăt, a fost dusă la Institutul de Medică Legală din Craiova. 

Citește și precizările făcute de Protecția Copilului Dolj: Protecția Copilului Dolj: După ce a ajuns la mama adoptivă, fetița nu a mai fost agitată

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te