Casa de Pensii: 100.000.000 de lei pentru pensionari. Cine beneficiază de ei. În ce condiții?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 22.05.2024 - 14:02
Casa de Pensii: 100 de milioane de lei pentru pensionari. Cine beneficiază de ei. Ce condiții? Foto: Freepik (fotografie cu caracter ilustrativ)

Casa Națională de Pensii a decis să suplimenteze bugetul alocat pentru biletele de tratament. 100 de milioane de lei au fost alocate în plus față de anul trecut pentru ca pensionarii din România să beneficieze de un tratament specializat.

SHARE

Pensionarii mia pot achizționa bilete de tartament la multe stațiuni din România. Penatru asta, ei trebuie să se adreseze fie telefonic, fie personal la Casele de Pensii de care aparțin. 

Trebuie spus că un sejur durează în jur de 16 zile și costă minim 2.000 de lei. Adesea, cazarea include și peste 10 zile de tratament și minim o masă.

Newsweek a scris că sejurul pentru tratament se întinde pe toată durata anului din februarie până în luna decembrie.

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu a anunțat că bugetul pentru biletele de tratament a fost suplimentat cu 100 de milioane de lei. 

Pensionarii pot lua, anul acesta, bilete de tratament în 37 de destinații și se pot caza la aproximativ 100 de hoteluri de 2 și de 3 stele. 

Condițiile sunt foarte avantajoase pentru pensionari, prețul de cazare pe noapte și de tratament fiind mai mic decât dacă ar fi accesat biletele de pe piața liberă.

Vestea este extrem de bună mai ales că se apropie și sezonul estival, aceasta fiind o opțiune foarte bună de petrecerea vacanței pentru pensionari. Autoritățile au anunțat că e concurență mare în continuare pe aceste bilete de tratament, indiferent că vorbim despre stațiunile de la mare sau cele de la munte.

Casa de Pensii: 100 de milioane de lei pentru pensionari. Cine beneficiază de ei. Ce condiții?

"Avem o cerere foarte mare din partea pensionarilor, drept pentru care anul acesta am suplimentat banii pentru această destinație cu biletele de tratament. 

Avem încă 100 de milioane în plus față de bugetul anului trecut, astfel încât așteptăm pensionarii și nu numai, și asigurații sistemului public de pensii, să meargă în stațiunile unde Casa Națională de Pensii a încheiat contracte privind acest serviciu cu biletele de tratament. 

Avem mult mai multe bilete decât anul trecut, astfel încât îi așteptăm pe toți să vină să meargă în stațiuni, mai ales pe acei pensionari care suferă de anumite afecțiuni prevăzute foarte clar de medicul de familie, prin acel bilet de trimitere pe care trebuie să-l prezinte la ghișeul Casei Teritoriale de Pensii", a mai anunţat şeful Casei de Pensii, într-o intervenție la Antena3.

Citește și: Casa de Pensii anunță cine sunt pensionarii care nu iau bani în plus la recalculare. Cât au muncit? | Newsweek Romania

Citește și: Pensia vine, în februarie, cu 250 lei în plus pentru un milion de pensionari. Cum se dau banii ?

În ce stațiuni și la ce preț pot lua pensionarii bilete la tratament în 2024? Cazarea e la 2 și 3 stele 

Este vorba de un sejur lung, iar prețurile sunt următoarele (câteva exemple):

Amara / Hotel Parc - 2.600 de lei (întreg sejurul)

Călimănește / Hotel Traian - 2.500 lei

Eforie Sud / Hotel Amalia - 2.500 de lei

Herculane / Hotel Cerna, Herculane - 2.500 / 2.600 de lei

Geoagiu Băi - Hitel Aida - 2.600 de lei

Givora - Sunt trei hoteluri disponibile 2.500 /2.600 lei.

Cel mai ieftin sejur este la Vatra Dornei de 2.100 lei pentru 16 zile și 12 zile de tratament.

Rezultă, în medie că o noapte de cazare este 200 de lei, bani în care primiți 12 zile de tratament incluse în preț. Oferta completă, mai jos:

Oferta este pe anul 2023, dar - din informațiile Newsweek - și în 2024 sunt aceleași locații, iar prețurile sunt neschimbate.

De ce documente ai nevoie pentru a cere un bilet?

- cererea tip de acordare a biletului de tratament;

- document de plată (după caz, talonul privind drepturile de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, în original sau copie care se va prezenta la momentul eliberării biletului);

- declaraţie pe propria răspundere că nu realizează alte venituri din pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii,cu excepţia persoanei care depune talonul privind plata acestor drepturi care se va prezenta la momentul eliberării biletului);   

De asemenea, e nevoie de biletul de trimitere - formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate.

Citește și: Pensionarii primesc un bilet la tratament pentru partenerul de viață. Care sunt condițiile ?

Cine poate lua bilet gratuit?

Există o serie de pensionari care pot primi bilet gratuit. Este vorba de 9 categorii de pensionari. Toate detaliile sunt AICI

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te