Anunț important pentru pensionari. Astăzi, se decide dacă plata pensiei vine la timp în aprilie

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 01.04.2024 - 16:42
Anunț important pentru pensionari. Astăzi, se decide dacă plata pensiei vine la timp în aprilie foto: BNS

Anunț important pentru pensionari. Astăzi, se decide dacă plata pensiei vine la timp în aprilie. În momentul de față sunt purtate negocieri între sindicaliști, reprezentanții Poștei Române și alți miniștri pentru a găsi o soluție pentru poștași să iasă din grevă.

SHARE

Un număr de 2.500.000 de pensionari ar trebui să primească de marți, 2 aprilie, pensiile prin intermediul poștașilor. Dar acest lucru nu este deloc sigur deoarece poștașii sunt în grevă.

În aceste momente, reprezentanții poștașilor negociază cu Poșta Română și guvernul.

Dacă nu se ajunge la un acord, poștașii nu vor duce de mâine pensiile.

Poșta Română a dat asigurări că pensiile vor fi duse la timp, dar nu a explicat cum va face acest lucru.

În acest moment are loc o ședință de negociere la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării. La această ședință, va participa o delegație a Blocului Național Sindical, condusă de președintele BNS, Dumitru Costin.

Anunț important pentru pensionari. Astăzi, se decide dacă plata pensiei vine la timp în aprilie

La întâlnire, vor lua parte ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan și reprezentanții managementului Poștei Române.

Conducerea Companiei Naţionale „Poşta Română” a luat la cunoştinţă de decizia Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România de a declanşa conflictul colectiv de muncă sub formă de grevă generală în data de 1 aprilie.

Compania subliniază că escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile pentru depăşirea acestuia.

Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie, mai spune compania, scrie RTV.

Compania Naţională „Poşta Română” transmite într-un comunicat oficial că a pus la dispoziţia salariaţilor toate posibilităţile financiare ale Companiei pentru evitarea acestui conflict colectiv de muncă.

De astăzi începe greva poștașilor. Ce se va întâmpla cu pensiile în luna aprilie?

Citește și: Câți bani iei în plus la pensie dacă ai avut ture de noapte, sporuri, grupe de muncă? Cum se acordă?

”Compania a solicitat medierea, însă reprezentanţii SLPR au refuzat acest lucru. În contextul în care negocierile intense purtate încă de la finalul anului trecut între Compania Naţională „Poşta Română” şi SLPR nu au ajuns la un rezultat, iar SLPR a decis declanşarea grevei generale a unei părţi a angajaţilor, Poşta Română face următoarele precizări: v Compania Naţională „Poşta Română” va asigura întocmai distribuirea, conform tuturor prevederilor contractuale şi legale a trimiterilor şi drepturilor sociale pentru toţi clienţii, iar o întârziere a acestora este exclusă.
Asigurăm toţi clienţii, partenerii şi instituţiile bancare de stabilitatea şi funcţionalitatea serviciilor, precum şi de soliditatea politicilor de management aflate în curs” anunţă Poşta Română.

S-au luat măsuri

Compania subliniază că ”escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile pentru depăşirea acestuia.

”Asigurăm pe cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 APRILIE, aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, arată Poşta Română.

Citește și: Vești bune pentru pensionarii care iau carduri de alimente. De unde ridică 250 lei?

Compania Naţională „Poşta Română” precizează că majoritatea covârşitoare, peste 80% dintre salariaţi, îşi va îndeplini atribuţiile de serviciu cu profesionalism, ca şi până acum! La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajaţii Companiei.

“Vreau să îi asigur, în primul rând, pe toţi cei peste 2 milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie!

Toate pensiile vor fi distribuite la timp, până la 15 aprilie, aşa cum ne-am angajat până acum! Informaţiile cu privire la afectarea populaţiei sunt false şi sunt transmise cu rea-credinţă!”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te