Acestea trebuie să se afle în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al furnizorului de medicamente în cadrul căreia funcţionează farmacia comunitară/oficina comunitară rurală.
Citește și: Pe ce toacă banii ORDA. Contract de 60.000 de euro ca să transmită pe Zoom-ul lui Bogdan Chirieac
Modelul de contract, documentele în baza cărora se încheie contractul, condiţiile de raportare şi validare a activităţilor realizate şi modalitatea de plată se stabilesc prin ordin al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Activitatea de testare se realizează în cadrul farmaciilor comunitare/oficinelor comunitare rurale avizate de către direcţiile de sănătate publică, respectiv a municipiului Bucureşti, în condiţiile Ordinului ministrului sănătăţii nr. 644/2021 privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu COVID-19, arată legestart.ro.
Citește și: „Coridoarele" maritime nu au fost convenite cu Rusia, afirmă un oficial ucrainean