Echipaje din 10 județe vin miercuri, la București, cu tot cu mașini, pentru ca de joi să ajute pompierii din regiunea București Ilfov inclusiv la transportarea medicilor de la DSP la cei care trebuie testați pentru coronavirus.
De aproape 10 zile, atât ambulanțele obișnuite cât și SMURD ul din Capitală și Ilfov primesc mii de solicitări zilnic.
Citește și: Harry a vorbit cu William și cu tatăl lor, Prințul Charles, după declarațiile lui Meghan
În Regiunea București Ilfov, numărul solicitărilor la Ambulanță, pentru consultații, testari și simptome grave de COVID aproape s-a dublat în ultimele 10 zile, ajungând pe peste 2.300.
Și la SMURD, care intervine în cazuri grave, paramedicii merg la bolnavi COVID mult mai des decât luna trecută, a precizat pentru Europa FM, purtătorul de cuvânt al ISU București-Ulfov, Daniel Vasile:
SMURD București a solicitat ajutorul colegilor din țară
„În momentul actual sunt 5 echipaje din 5 inspectorate județene care acționează în sprijinul resurselor din București și, în cursul zilei de astăzi, vor sosi încă 10 echipaje. Misiunea principală a acestora va fi de a transporta echipele de medici pentru testarea pacienților la domiciliu, dar și pentru preluarea pacienților și transportarea acestora către unitățile spitalicești. (…) Acum, cu 15 resurse venite din inspectoratele județene învecinate, suntem la un nivel foarte ridicat. În ultimele zile se observă o creștere a numărului de cazuri, care se reflectă și în numărul de decontaminări pe care le efectuăm în fiecare zi. Spre exemplu, în cursul zilei de ieri au fost 100 de decontaminări. (…) Nivelul maxim înregistrat până în prezent, pe durata pandemiei, a fost de 150 de decontaminări pe zi. Trendul este cu siguranță unul crescător.”
Citește și: Colecția de filme capitaliste a lui Ceaușescu, descoperită la Buftea: Borsalino, Mad Max și Ben-Hur
Potrivit datelor ISU, numai în regiunea București Ilfov, de la începutul pandemiei, specialiștii în decontaminare au dezinfectat ambulanțele proprii de 20.000 de ori.
Totodată, toți angajații au trecut prin procedura de decontaminare, după intervenții la pacienți suspecți sau bolnavi de COVID de peste 60.000 de ori, potrivit Europa FM.