Cine e profesorul de filosofie care scoate medicii în stradă. „Ascunde” venituri de 230.000 lei

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 08.06.2023 - 12:07
Viorel Rotilă, președintele Federației “Solidaritatea Sanitară” din România Foto: Facebook

Viorel Rotilă, liderul Federației “Solidaritatea Sanitară” din România, cel care i-a scos pe medici la proteste în București, nu are legătură cu sănătatea. Conform CV-ului său este profesor de ”Filozofia minții” la o universitate din Galați.

SHARE

Viorel Rotilă, liderul Federației “Solidaritatea Sanitară” din România, nu are nicio treabă cu sănătatea. Conform CV-ului său, este profesor la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați și predă cursuri precum Filozifia minții și Estetică. 

Pe site-ul declaratii.integritate.eu cea mai recentă declarație de avere datează din 2016,. Iar de acolo aflăm că a câștigat 143.042 de lei pe an (11.900 lei pe lună). El deținea atunci o funcție de manager de proiect și una de expert de cercetare într-un proiect POSDRU la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială ”Solidaritatea”, funcția de președinte al Federației Sindicale Solidaritatea Sanitară și din cea de conferențiar al Universității ”Dunărea de Jos”.

Ca lider de sindcat el ar fi trebuit să aibă o declarație de avere actualizată dar asta nu se întâmplă.

Cine este Viorel Rotilă, profesorul de la ”Dunărea de Jos” care scoate medicii în stradă

Viorel Rotilă este un lider influent în domeniul Sănătății. Pentru multă vreme a fost președintele Federației Solidaritatea Sanitară iar în prezent are titulatura de manager al organizației conform informațiilor de pe solidaritatea-sanitară.ro.

Potrivit CV-ului său, Viorel Rotilă este profesor la Universitatea ”Dunărea de jos” din Galați, din 2004 până în prezent unde predă cursuri de Filozofia minții, Epistemologie, Bioetică, Postmodernism și Estetică. De asemenea, din 2007 este director la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială ”Solidaritatea” din Galați.

Conform unei declarații de avere, citată de Ziare.com, Viorel Rotilă înregistra venituri de 236.830 de lei, respectiv aproape 20.000 de lei pe lună.

În declarația din 2016, postată pe declaratii.intergritate.eu, Rotilă a declarat venituri din proiuecte POSDRU, activitatea didactică de la Universitatea Dunărea de Jos dar și din indemnizația de membru în Consiliul Consultativ al AJOFM din Galați. 

El mai avea atunci depozite la bănci care totalizau 359.031 de lei și 23.000 de euro. 

Tot atunci, mai deținea o casă și un teren în Galați și două mașini cumpărate la mâna a doua. 

Conform CV-ului său, Viorel Rotilă este profesor la Universitatea ”Dunărea de jos” din Galați, din 2004 până în prezent unde predă cursuri de Filozofia minții, Epistemologie, Bioetică, Postmodernism și Estetică. De asemenea, din 2007 este director la Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială ”Solidaritatea” din Galați.

Cât câștigă liderul Federației Sindicale ”Sanitas”

Președintele Federației Sindicale Sanitas, cea mai mare federație sindicală din Sănătate și Asistență Socială din România, Leonard Bărăscu, este unul dintre cei mai bogați sindicaliști din România.

Federația sindicală pe care o conduce amenință cu greva în sistemul medical. 

Citește și: Șeful de sindicat SANITAS, Leonard Bărăscu: 11.000 €/lună, case în Predeal și Costinești. Cere grevă

Din declarațiile de avere și de interese ale lui Leonard Bărăscu rezultă că primește sume de bani uriașe în special din activitatea de sindicalist. El declară cinci surse de venit:

203.000 de la Confederația CNSRL Frăția

211.000 de la Federația sindicală Sanitas

155.000 lei ca președinte al Sind Tour Trading

69.000 lei de la Fundația Institutul de Educație și studii sindicale

69.000 ca administrator la Edu Sind Tour.

Citește și: 21.000 lei / lună pentru Marius Nistor din 6 venituri. Câștigă de 4 ori mai mult decât un profesor

În total, Leonard Bărăscu a încasat într-un singur an suma de 706.000 de lei, adică 58.000 de euro, adică 11.700 euro pe lună.

El mai deține două terenuri, o casă în București și alte două de vacanță de la Costinești și Predeal.

Veniturile lui Bărăscu au crescut, în numai doi ani, cu 2.500 de euro pe lună.

Cadrele medicale din sindicatul Solidaritatea Sanitară au ieșit joi în stradă pentru a cere acordarea tuturor drepturilor prevăzute de actuala lege a salarizării.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te