Medicii au reatașat piciorul retezat de tren al unui băiat. E a doua „minune” de acest fel la Iași

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.01.2023 - 18:15
Piciorul retezat de tren al unui băiat a fost reatașat. - Foto: Pexels

După ce unei fetițe i-au fost reatașate brațele pierdute într-un accident rutier, la același spital unui băiat i-a fost replantat un picior retezat într-un accident de tren.

SHARE

Medicii de la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria” din Iaşi i-au salvat viața unui băiat în vârstă de 15 ani prin replantarea piciorului. A fost lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei. Operația a durat 13 ore, relatează Agerpres.

Cu toate acestea, medicii ieșeni au fost nevoiți să îi scoată băiatului splina. El se află în acest moment la Terapie Intensivă, sub supravegherea continuă a medicilor, potrivit dr. Solange Tamara Roşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru copii „Sfânta Maria” din Iași.

„În timpul intervenţiei s-a făcut osteosinteza gambei stângi şi i-au reimplantat gamba stângă. De asemenea, a suferit o intervenţie de splenectomie. Funcţiile vitale şi plasmafereza au fost menţinute şi realizate de echipa ATI”, a explicat dr. Solange Tamara Roşu.
Băiatul de 15 ani fusese transferat în cursul zilei de marți cu un elicopter SMURD la Spitalul pentru Copii “Sfânta Maria” din Iaşi. A suferit o amputaţie de picior după ce a fost lovit de un tren în apropierea staţiei CF Vatra Dornei Băi.

În decembrie 2022, medicii de la spitalul din Iași au reușit să îi replanteze ambele brațe unei adolescente tot în vârstă de 15 ani, care a fost victima unui accident de autocar. Operația a durat 20 de ore, fiind implicați 10 medici, 8 asistente, 4 infirmiere şi doi brancardieri.

O fetiță a fost salvată în același spital

La spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iași o e𝐜𝐡𝐢𝐩𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐥ă 𝐢-𝐚 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐭 𝐚𝐦𝐛𝐞𝐥𝐞 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐫𝐞 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐢𝐞𝐢, 𝐟𝐚𝐭𝐚 𝐠𝐫𝐚𝐯 𝐫ă𝐧𝐢𝐭ă î𝐧 𝐚𝐜𝐜𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐜𝐚𝐫 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐏𝐚ș𝐜𝐚𝐧𝐢. Se întâmpla acum o lună.

„Din fericire, intervenţia chirurgicală până în acest moment a fost un succes. S-a reuşit replantarea celor două membre. Unul dintre ele era amputat, celălalt era devascularizat. Fetiţa este detubată, respiră singură. Sperăm să aibă o evoluţie bună a copilului. Va fi nevoie ulterior de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie şi de acoperire a defectelor cutanate ale membrului superior drept. Noi suntem convinşi să intervenţiile ulterioare vor fi cu reluarea funcţionalităţii ambelor membrelor superioare în proporţie de 85 la sută.
Va avea nevoie de un program intens de recuperare de kinetoterapie şi fizioterapie. Faptul că s-a intervenit foarte repede şi s-a putut revasculariza foarte repede, cât şi vârsta foarte tânără a pacientei ne încurajează să sperăm că evoluţia va fi foarte bună.”, a declarat doctor Sidonia Susanu, coordonator al Compartimentului de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă din cadrul spitalului.

Citește și: O echipă de medici i-a reatașat unei fetițe brațele pe care le-a pierdut într-un grav accident


 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te